Oktober

Plugget går på i snabb takt, har hunnit beta av en farmakologitenta och nästa vecka väntar läkemedelsberäkningen. Denna tenta som jag har oroat mig för, men som jag nu känner att jag behärskar. Gillar den känslan. Men det utesluter förstås inte att man hinner med något slarvfel, vilket är väl det som kan sätta dit mig.

Idag tilldelades vi också våra första vfu platser, och jag ska ut på ett äldreboende vilket jag inte är helt ny inför men det ska bli kul att kunna arbeta lite praktiskt med allt som vi har matats med i skolan. Så mina förhoppningar inför detta är att få en insyn på hur en sjuksköterkas arbete ser ut på en sån här arbetsplats, även om jag troligtvis inte kommer att arbeta med det när jag är klar.

Ikväll blev det också en paus i pluggandet, och hann med att kolla igenom bilder från USA. Man "glömmer" nästan av för en stund allt man har hunnit med. Det får liksom inte plats med alla sjukdomar som ska pluggas in. För ett år sedan satt jag i USA och funderade på vad jag skulle söka för utbildning, nu sitter jag här och hoppas att jag valde rätt.