Nu är min collegeansökan inlämnad!

Mitt huvud håller på explodera snart tror jag, huvudvärken kom smygande och nu har den verkligen satt sig. Men lite hann jag med i alla fall. Åkte och skickade in min collegeansökan och lyckades klämmas in för ett ESL test den 20:e, annars hade jag behövt ta TOEFL som kostar 170 dollar här.

Nu återstår bara för mig att fixa om schemat sista veckan eftersom jag måste ta mig ner till DC igen för att skriva testet, men det ordnar väl sig på något vis.


Snart blir det New York igen :)

En lugn stund

Killarna sover så nu passar jag på att ta mig en kopp kaffe och bara sitta ner och vila lite. Slutar inte förrens efter 8 ikväll så det behövs.

Ska försöka att inte heller spendera några pengar på onödiga saker denna vecka, så jag får mer till resorna sedan, så mycket jobb hjälper definitvt mig att uppnå det.

Nu är det åter till kaffet, man vet aldrig när lillen börjar skrika igen...

Chicago, New York & Boston

De senaste dagarna har jag verkligen känt för att åka till Chicago så efter att ha kollat igenom min ekonomi så såg jag till min stora glädje att jag kommer ha råd med det. Så jag kommer flyga till Chicago, och sedan därefter till New York och stanna i några dagar innan jag tar bussen upp till Boston. Nu är också hostel bokat för Chicago och Boston och när jag är i New York kommer jag stanna hos Julia.

Så nu återstår bara att boka bussen från New York till DC, sen är allt klart. Planen från början var att åka till Philadelphia också, men eftersom det är så nära kanske jag bara åker dit över en dag nästa helg eller något.

Back from the mall

Jag hade samlat på mig tre secret rewards kort på Victoria's Secret där korten är laddade med minst 10 dollar vardera. Så igår blev det lite efterlängtad shopping! En skjorta och shorts på Forever 21 som kommer bli alldeles utmärkt att gå runt i Central Park i om ett par veckor. Sedan använde jag mig av korten på VS och fick med mig lite saker. Ibland behöver man unna sig lite saker, och jag har sparat och jobbat som en dåre den senaste tiden så jag behövde ett break.

Jag såg också ett par skor som jag bara MÅSTE ha. Men fick ha lite self control där och lyckades ta mig ur affären tomhänt. Sen har jag hittat resväskor till ett rätt ok pris, så ska slå till på det nästa gång jag tar bilen till mallet.

Nej nu ska jag kolla upp exakta priser för att ta med allt hem på flyget och kolla hostel för Philly och Boston.

22:10

Efter denna helg hoppas jag på att ha min resa helt avklarad. Bussen från NYC till Boston och tillbaka är bokad, det kostade bara 2 dollar och 50 cent med Boltbus vilket är hur bra som helst.

Men nu ikväll blir det bara fredagschill med ett glas rött vin som får avsluta dagen :) Imorgon får jag i alla fall sova till 9 innan det blir dags att passa ettåringen medans de andra är och simmar. Sen blir det ett pass på kvällen också, och sedan är det dags för en fet check efter veckans slit.

Ledig!

Fick en fet check igår efter jobbet, så den långa veckan har varit värt det. Igår hade jag också mitt allra sista au pair möte, så nu är jag färdig med det!

Idag ska jag till Georgetown, så ska slänga mig in i duschen och göra mig iordning strax. Ska försöka att inte shoppa något heller!

Thursdaaay

Vilken vecka det här är, i ju med att jag blir så trött mot kvällen så ger det inte mycket fritid. Men nu har jag en lång dag kvar och en halvdag på lördag, sen på söndag blir det DC och Georgetown med en annan au pair.

Lillungen hade också världens största skrattattack ikväll, han kan verkligen vara så rolig!

Nej nu blir det sängen snart, ska bara kolla upp busspriser till Philly, NYC och Boston först...

Done with taxes

Denna vecka är det bara jobb som gäller, kommer komma upp i många timmar vid veckans slut. På lördag är det också dags för mitt sista au pair möte, och kan då skicka in min program completion form och få tillbaka min deposition.

Nu är skatten helt fixad också, filed och betalad, så nu slipper jag tänka mer på det. Så nu ska jag spara så mycket det går, vilket blir lättare då jag jobbar mer nu vilket ger mindre tid till att spendera och ger extra pengar.

It's been a looong day

Idag har jag jobbat extra länge, började 7.30 och slutade vid 8 men trots det gick det rätt fort. När jag hörde 3 åringen sjunga "head, shoulders, knees and toes" passade jag på att lära honom den svenska versionen vilket gick jättebra och han skrattade så han grät.

Imorrn blir det nog ett liknande schema så får ta och lägga mig snart igen..

Baltimore weekend course nr 2

I helgen var jag i Baltimore igen för min andra (och sista) weekendkurs och har nu 6 credits och är därmed klar med den biten.

Det började dock inte så bra då incheckningen på hotellet var kl 7.30, och jag, klantig som jag är vaknar upp 7.45! Så fick verkligen kasta på mig kläderna och rusa till bilen och köra upp mot Baltimore, vilket tar ca 40 minuter. Men jag hann! Den första grejen började vid 9 så hann precis checka in och lämna väskan på rummet.

Det var så mycket mer bekvämt att bara kunna ta bilen dit den här gången istället för tåget, även fast det var mycket trafik på beltway på vägen hem.

Lite svenska blev det också, och om 6 veckor kommer det vara det enda jag hör....kommer bli weeeeird.

Söka jobb

Nu har jag suttit här och spanat runt efter jobb och ser att dom söker undersköterskor till min gamla arbetsplats, inte den avdelningen jag var på eftersom den flyttades men till en del andra. Funderar på att söka men det bär emot då den enda anledningen till att jag tog det förra gången var för att jag skulle åka till USA. Men får väl bita ihop annars...Något jobb måste jag ju ha i sommar!

College

Idag åkte jag till Montgomery College campus i Silver Spring och träffade en advisor och fick information om eventuella studier. Måste också bestämma vilken major jag ska ta också om det blir aktuellt.

Sen var det back to work igen med sömntutan Tristan och middag med värdfamiljen på ihop.

Nu ska jag ta och leta lite mera jobb och fixa klart mitt CV.

Onsdag

Inte mycket har hänt idag inte, blev väckt av tre åringen vid halv sju och så var lillungen en riktig sömntuta och sov länge men envisades med att inte sova i sin egen säng utan jag fick sitta i soffan och hålla honom hela tiden.

Sen var det skype med Katrin ett tag och nu är klockan plötsligt kvart över tio, och jag siktar på att gå och lägga mig i tid för en gångs skull.

Vilse

Idag var det väldigt varmt här, tror det gick upp till 33 grader eller något sånt. Jag hörde också att det snöade i Sverige nyligen, vet inte om det fortfarande är kvar eller inte, men i sånna stunder känns det rätt skönt att vara här.

Idag så fick jag skjutsa ut värdpappan till flygplatsen lite hastigt då han egentligen skulle ta metron men glömde något så det var ont om tid. Och jag som sällan kör fel eller åker vilse gör just det påvägen hem med tre ungar i bilen. Tog en liten fel sväng och kunde inte komma tillbaka på mot rätt spår på ca 20 minuter. Hamnade någon helt annanstans i DC som jag aldrig har varit i närheten av och hade ingen aning om hur jag skulle komma hem. Men det löste sig tillslut haha, fick gå på magkänsla och hittade en motorväg som sedan ledde mig till Capital Beltway. Bara jag vet var den är så är allt lugnt. Men vi fick oss en rejäl åktur runt hela DC.

Det är definitivt lättare att åka vilse utan barnen som ska snacka öronen av mig när jag ska försöka lista ut var vi ska åka, men jag är glad att lillungen inte tjöt något i alla fall utan sov nästan hela tiden.

CV

Jobbar just nu på mitt CV och ska försöka få det klart så fort som möjligt, måste verkligen hitta ett jobb till sommaren. Kan ta nästan vad som helst bara jag får in lite pengar. Ska ta och skicka in ansökningar till höger och vänster. Detta blir mitt första CV som jag har behövt göra, i ju med praktiken under gymnasiet rullade det bara på utan att jag egentligen behövde söka om något. Men jag hoppas verkligen att jag hittar något nu!

Har också kommit in i en dålig vana att gå och lägga mig sent, men är helt klarvaken just nu så det är inte så lätt...blir väl ett par koppar kaffe imorrn anar jag.

Six Flags!

Fick allt lite av en adrenalin rush idag då jag följde med vmamman och ungarna till Six Flags nöjespark. Efter att vi hade gått runt ett tag fick vi syn på the skycoaster som är lite som bungee jump, man hissas högt upp och väl uppe drar man i ett snöre och då släpps man som i ett fritt fall mot marken men innan man är nere så flyger man framåt typ. Vmamman blev lite väl chockad när jag sa att jag ville göra det men det såg ju kul ut så varför inte?

Man kunde åka själv eller med någon så mot slutet hade 9 åringen samlat mod till sig och ville göra det, så jag åkte en gång till tillsammans med honom. Men vmamman var definitivt mer rädd än vad han var haha.

DC

Har varit helt ledig idag så drog in till DC och gick runt, det är som sommar här nu med vädret vilket är skönt. Är också helt färdig med uppsatsen och har skickat in den, kollat igenom papper från IRS om skatt, en del har sagt att man inte behöver, andra har struntat i det men tror inte jag kan göra det om jag skulle få för mig att flytta hit. Vill inte behöva betala mer som straff för att jag inte gjort det när jag skulle.

Imorrn blir det Six flags och sedan väntar en ny vecka av arbete och efter det en helg fylld av kurser i Baltimore. Efter den helgen är det bara 6 veckor kvar tills jag måste åka till Sverige. I'm freaking out. Eller något. Känns bara för fort och vill inte riktigt göra det ännu.


Förberedelser inför morgondagens easter egg hunt.

Six flags på söndag

Nu blir det mer tråkig uppsatsskrivning och hoppas på att få allt klart ikväll. Fruktansvärt tråkig uppsats är det. Men imorrn är det i alla fall sista arbetsdagen den här veckan, sen är det ledighet på lördag och Six flags på söndag. Blev mutad med en biljett i utbyte av att hjälpa till med ungarna i princip haha. Eftersom värdpappan är bortrest och det skulle bli svårt för värdmamman att ta alla själv, så visst kan jag ställa upp och hjälpa till. Men lite lustigt att det ändå är en situation då jag visserligen kan säga nej men ändå inte. But i don't mind.

Okej nu får jag sluta söla och faktiskt börja skriva lite på uppsatsen...