Lat

Jag är verkligen stammis på sushistället i mallet, men dom gör verkligen den godaste sushin! Så det blev 4x6 bitar. Sen funderar jag på om jag orkar åka in till DC imorrn, jag har blivit så lat nämligen så sätter ett frågetecken på det. Men det finns saker jag behöver få gjorda!

Sen efter denna vecka blir det att spara pengar som bara den, innan jag far hem till Sverige igen den 7:e december.

Grey's anatomy och annat svammel

Denna fredagskväll blev det ett nytt avsnitt av Grey's anatomy som är min favorit sedan länge. Jag älskar verkligen sjukhusserier, men den bästa måste nog ha varit Cityakuten som fick mig bli enormt intresserad av medicin. Men det var hursomhelst ett bra avsnitt ikväll helt i dokumentärformat som gjorde denna annars så sömniga fredag lite bättre.

Det blir många sådana här "jag har tråkigt" inlägg nu, men så ser faktiskt min vardag ut nu helt enkelt för tillfället. Jag läste nyss lite i min gamla blogg jag hade under tiden i Portland, där jag (bortsett från värdfamiljesituationen) hade så mycket roligare. Tusen gånger bättre fritid, och herregud vad jag saknar det! Vi var ett gäng som hade jäkligt roligt och hela tiden hade vi för oss saker som tex, fester, resor, vinkvällar, nördkvällar, tatueringar och träffade en massa människor.

Men nu är jag så jäkla uttråkad så jag vet inte vad jag ska ta mig till. En rolig helg har jag haft och det var när jag var i New York för några veckor sedan. Men annars är det som att sitta av tid vilket känns rätt meningslöst. Jag kom hit igen för att jag inte hade någon speciell plan för hösten, så det blir att vänta tills våren kommer antar jag.

Så, nu har jag fått ur mig lite frustration också...



   
Skulle inte vara helt fel att ha ett operationsrum som arbetsplats i framtiden, det verkar fruktansvärt intressant!

29 Oktober

Five guys fick jag och nu sitter jag och sölar framför datorn och är otålig. Kan man inte bara få veta nu vad man kommer in på? Mitten av december känns väldigt långt borta, som en evighet! Sen väntar ju julafton och nyår i Sverige efter det och det var ju ett bra tag sen jag firade det hemma. Sen fyller man ju 22 vid början av terminen. Men allt är så långt borta, och jag längtar faktiskt till allt kunna samla energi under jullovet för att sedan köra på under våren. Om det bara kunde vara slutet av november i alla fall...


Nu till ett helt annat samtalsämne, nu har tv4 fixat så att man inte kan kolla på Idol här i USA längre. WTF. Den här säsongen har jag ju verkligen följt det och sett varje avsnitt och liksom längtat lite mer till fredagen. Två fredagsfinaler fick jag se, sen tog det slut. Lite snopet minst sagt, speciellt detta år när verkligen alla är så bra.

All i want is five guys

Det måste ha varit snart ett halvår sen sist, så det är ju på tiden! Så efter en stor fet cheeseburgare kommer jag lägga mig i sängen helt utslagen och sova! Det blev bara ett par timmar inatt.

Småhumor så här på kvällen

Jag kan verkligen skratta åt dom simplaste skämten, som fyra åringen brukar dra ibland.

"Knock knock"
"Who's there?"
"Boo"
"Boo who?"
"Don't cry, it's just a joke!"

Eller denna gamla:

"Why is 6 so afraid of 7?"
"Bacause 7, 8, 9!"

En regnig dag

Att sova utan att ha något alarm som väntar att ringa på en speciell tid och bara sova tills man vaknar självmant kan verka som en bra idé många gånger då man är i stort behov av en sovmorgon. Men att sedan vakna nästan vid 13 tiden på eftermiddagen och vara segare än någonsin krossar den tanken. Jag blir bara ännu segare av att sova för länge, men idag regnar det och jag har absolut ingenting att göra så det funkar som tidfördriv.

Får väl ta att gå och hämta ett par cheeseburgare antar jag, och se om target har något ritblock så jag kan göra någonting idag i alla fall. Sen ska jag skypa med en tysk. Guten abend.

                                

You better hold on tight to your halloween candy this weekend...

10 åringen: "I don't like it when you have your hair like that." (Säger han när jag har uppsatt).

Jag: " ...Eeh? Too bad for you then."

10 åringen: "Can I tell you what it looks like? It looks like a horse's butt!"


Han verkligen hatar när jag har uppsatt, och tror sig ha rätten till att bestämma lite över folk och hur de ska tycka.

Så nu kommer jag ha uppsatt resten av veckan. Bara för att.

Slitsamt

Att avsluta en dag utan minst ett blåmärke är inte att tänka på när man har hand om dessa ungar. Ibland kan det svida till ordentligt när ett åringen kommer springandes emot mig i 190. Men när han märker att man får ont och säger aj så gör han vad han kan för att få en att le igen. Han är smart den ungen, och man kan inte motstå den charmen och skrattar gör man igen efter ett par sekunder.

Sen vid slutet av varje dag har man allt möjligt skit på kläderna, spott, snor, matrester, färg och annan smuts. Lillen använder mig mer än gärna som servett vilket verkligen börjar slita på alla mina kläder, sen så flyger knappar iväg och det blir hål här och där i ju med att dom inte kan sluta slita i mina kläder så fort dom vill något.

Bara några anledningar till att det ska bli skönt att bara få vara student snart, kunna klä mig som jag vill och förhoppningsvis slippa alla blåmärken.

Framtiden börjar ta form

Bones får vänta ett tag till, jag har sovmorgon imorrn så ska försöka vara uppe lite till! De senaste dagarna har jag till min förvåning blivit mer intresserad av att efter alla val och kval börja studera till sjuksköterska. Det som har tagit emot förut har varit lite av blandade orsaker, då jag under min tid som undersköterska på sjukhemmet i Stockholm just blivit trött och ointresserad av det arbetet, och sen är ju lönen inget att hänga i granen. Jag vill inte fortsätta jobba på ett sjukhem i framtiden utan intresserar mig mer för operation och akutvård.

Men det är lite svårt att välja när man vet att ens första alternativ inte är så genomförbart. Jag har i flera år velat bli läkare men sen jag insåg att så skulle det aldrig bli i ju med att mina betyg är en liten bit under gränsen och chansen till att bli antagen inte är så stor även om jag nu skulle haft 20 i snitt. Nära är jag men inte nära nog.

Så bland mina alternativ på ansökan står Sophiahemmet med (igen), där jag blev antagen förra våren då jag sökte som plan b om aupairandet skulle skita sig, men tackade nej till i ju med att jag fick en helt ok värdfamilj. Men även juridik på Stockholms Universitet är med på listan. En annan sak jag funderat på är att plugga i en annan stad, men i ju med ekonomin osv blir nog Stockholm enklast.

Börjar jag äntligen få klarhet i vad jag ska göra i framtiden?! I hope so! Jag ser verkligen fram emot att börja plugga i vår.


                           
                                 Gillar tempot i låten, spelas en del i ipoden just nu.

trött!

Det blev till slut ett par timmars sömn inatt, enda tills lillen vaknade upp och grät så jag for ur sängen som ett pistolskott vilket jag alltid råkar göra när jag blir oväntat väkt, på något sätt tror min sovande hjärna att jag blir attackerad eller något. Så sedan 5 har jag varit uppe, och fick precis ett sms som säger att värdpäronen blir försenade. Yes...

Nej nu vill jag bara ta en nap och käka sushi, men det får vänta ett tag antar jag...

Fredagen äntligen över (om inte piglets vaknar dvs)

Nu är kvällen nästan över! Småpiglets sover och 10 åringen sitter och glor på serier en stund, efter att ha hämtat honom på kids night out på hans skola som slutade för en timme sedan. Nu hoppas jag på att dom sover hela natten och inte vaknar allt för tidigt på morgonen så jag inte behöver springa upp själv så tidigt och kan ligga och dra mig lite.

Vad jobbigt det måste vara att ha barn, aldrig en ledig stund och aldrig sovmorgon. Men det kanske är lite annorlunda när det är ens egna, vad vet jag.

En lång helg väntar

Nu har jag suttit och degat alldeles för länge framför datan och kommer i vanlig ordning "vakna" ordentligt trött imorrn. Det tar minst 15 minuter varje morgon innan jag ens kan öppna ögonen. Först ska jag i alla fall lämna av värdmamman vid metron sen drar jag direkt till Starbucks för en stor fet pumpkin spice och hoppas på en dag med snälla barn. På lördag kommer värdpäronen hem igen (dom drar upp till NYC för en kväll) och då kommer jag med all säkerhet ta en ordentlig nap innan något annat blir gjort.

Ja, nu måste jag försöka sova, jag lovar mig själv varje morgon att gå och lägga mig tidigare på kvällen men kan aldrig riktigt hålla det löftet. Man lär sig aldrig!

Sleepless in Maryland

Vad smart man är som sover till ett på eftermiddagen, hela dagen försvinner och jag får alltid en lätt huvudvärk av att sova för mycket. Nu är jag dock helt pigg och är timmar ifrån att ens försöka somna igen.

Idag gav inte så mycket annars, försökte leta upp en bok av Candace Bushnell men hittade inget i mallet i närheten så jag får helt enkelt ägna resten av kvällen av att glo på Dexter. Så länge det inte är Blue's Clues som är ungarnas favorit är jag nöjd, det kan nog inte finnas någon mer irriterande show än den och jag har mot min vilja lärt mig texterna till låtarna i den även fast jag ofta råkar somna till när jag tittar på det med ungarna.



Efter 21

Jag har målat en del de senaste dagarna, men när jag tittar på målningarna ser det mest ut som något en andraklassare har fixat ihop. Det kan vara lite svårt med vattenfärg ibland tycker jag, med oljefärg kan jag få ut så mycket mer av det.

När jag någon gång i framtiden fixar mitt eget boende ska jag nog ta och ha ett rum som ateljé, för det finns verkligen inget mer avslappnande än att måla, och att ha lite yta att röra sig på skulle inte vara fel.

sunday

Vilka hyperpiglets jag har haft och göra med idag, en springer åt ett håll och en annan åt det andra. En annan sak som jag kom på är att jag har lite drygt 7 veckor kvar i detta land för denna gång vilket inte är så mycket alls. Kanske återkommer jag i sommar, men det är ännu långt ifrån bestämt. Men det ska bli skönt att börja plugga och få en riktig vardag igen och lite nya rutiner. Fixa ett stadigt träningsschema som jag kommer hålla osv.

Det ska bli intressant att se hur antagningen blir, kan knappt vänta.

Lite nattprat

Nu har veckan sprungit förbi igen och i fredags var sista dagen att anmäla sig till högskolan. Denna gång såg jag till att min ansökan faktiskt skickades in som den på något sett inte gjordes i våras. Så nu blir det till att vänta och se hur resultatet ser ut. Nu är det också verkligen dags, inte någon back up plan som föregående år om au pairandet skulle skita sig. Men ändå så känns det lite som att man stänger en annan dörr, som att jobba ihop pengar och resa, kanske jobba utomlands igen osv. Men jag är sugen på att gå tillbaka till skolan igen och skaffa någon form av karriär.

Det börjar bli lite långtråkigt här borta också, står lite och stampar på samma plats och bara väntar på att få starta något nytt och inte bara behöva välja mellan fyra byxor i den lilla garderoben jag har härborta. Men det blir en lång väntan att få veta vart och vad jag ska börja studera i vår då det verkligen kan variera beroende på vart jag kommer in då jag ännu inte med säkerhet bestämt mig riktigt vad jag vill göra så tog jag ett par tre program som låter intressanta. Kanske inte får veta förräns efter jul vilket känns väldigt avlägset.

Men i alla fall, denna helg har varit seg, helt omvänt från förra som spenderades på diverse nattklubbar i Manhattan. I brist på annat så har jag målat två tavlor med lite halvdant resultat och det blir väl en till imorrn antar jag.




 

Oväntad weekend!!

New York var helt fantastiskt som vanligt, och jag är ordentligt trött efter den här helgen som inte bjöd på mycket sömn alls i staden som aldrig sover. Träffade ett par svenska tjejer på hostelet när jag kom dit, och efter det rullade helgen igång på ett oväntat spår, lugnt sagt!

Några saker som jag hann med:

Backstage på en konsär på Times Square, stod på sidan av scenen och kollade och sedan fick vi tom gå ut på scenen på slutet vilket säkert såg jättelöjligt ut för min del- när jag såg alla människor blev jag helt borta och kommer knappt ihåg något från det! Sen efter backstage loungen med dom som spelade gick vi alla ut vip på en nattklubb. Första och sista för min del? Haha. Natten slutade vid 6 tiden i närheten av Ground Zero, och efter ett par timmars sömn var en ny dag igång.

På söndagen hängde jag med dom igen, open mic på ett ställe i East Village där dom skulle sjunga, och jag är säker på att dom kommer gå långt med sin musik, jag satt mest och önskade att jag själv kunde sjunga. Sen blev det party på en till klubb med en massa musikbranchmänniskor igen. Men det var trevligt folk, man känner sig dock lite utanför då man är de enda som inte håller på med musik.

På måndagen innan bussen tillbaka till DC klämde vi in The Metropolitan Museum of Art, jag köpte lite vattenfärger där och planerar att sätta igång och måla snarast. Jag gillar att ha någonting kreativt att göra och det finns inget mer avslappnande för mig än att måla.

Bilder och sånt får komma i nästa inlägg, nu måste jag leka med ungarna lite.

Mot New York!

Nu ska jag ta och bege mig till chinatown där bussen avgår, och förhoppningsvis hinner jag klämma in en pumpkin spice innan jag hoppar på. I NYC ska jag vara vid strax efter ett, men det brukar alltid ta längre tid än beräknat så jag får se, men hoppas på tidigt så jag hinner med lite saker idag också.

Nästan en månad i staterna igen

Jag har verkligen varit seg dom senaste dagarna, delvis för att tankarna går i 180 när jag ska sova då jag tänker mer än vad jag gör hela dagen känns det som. Sen har jag dom mest intensiva mardömmarna någonsin, bara en massa kamp hela tiden. Inte undra på att man vaknar helt utsliten.

Idag har jag annars tagit ungarna till biblioteket för sagostund, lillpiglet vägrar dock att lämna mitt knä och vågar knappt titta på alla människor som är där. Han blir helt hysterisk om man lämnar honom på day care tex också, gråter nonstop och sedan får man hålla en hulkandes bebis som sedan somnar av utmattning.

Imorrn ska jag kolla upp lite saker jag ska hinna med i NYC, som att tex hitta till hostelet jag bokat mig in på. Det finns tydligen inte ens en skylt på utsidan. Kan meddela att det var jäkligt svårt att ens hitta ett hostel som hade plats, man får verkligen vara ute i tid.

Too many cravings

Det är sjukt hur mycket pengar egentligen går åt för sina cravings. Speciellt om man har typ 20 st. Jag måste verkligen förbättra mig på att inte slösa så mycket, men jag gillar att ha något att se fram emot varje dag, som efter en lång arbetsdag kunna unna sig en massa sushibitar, en 5 dollars pumpkin spice eller ett par cheeseburgare. Men det blir dyrt i längden. När man var liten var det ungefär bara godis på lördagar och man fick gott och väl vänta tills dess eftersom man inte hade några pengar och kunde inte gå och handla själv. Men nu har man råd att köpa det där godiset varje dag om man så vill, vilket dock gör det mindre speciellt.

Så jag ska göra ett försök och skära ner lite, för jag måste ha lite pengar kvar när jag kommer hem igen.

Annapolis

Idag har jag spenderat hela dagen i Annapolis, och det har varit en solig och varm höstdag som avslutades med sushi och ett glas vin. Först blev det lunch på ett rätt populärt seafood ställe där jag för första gången åt krabba. Det såg lite skumt ut först, för den var friterad och var fortfarande intakt med ben och allt så det kändes som att man åt en jättestor insekt som låg mellan två brödskivor. Men den var jättegod kan jag meddela, det bästa på länge. Sen bra det av till downtown Annapolis och The Naval Academy.



 

Empire State Of Mind

Nästa helg åker jag till New York igen och stannar i tre dagar, det är verkligen en stad jag aldrig får nog av och har mycket kvar att göra där. Förra året var jag bla på Brooklyn Flea Market som hålls en gång varje vecka, och jag tänkte dra dit igen och titta på lite grejer. Förra gången blev det bara ett ca 100 gammalt vykort. Sen hoppas jag på fint väder så jag kan åka upp till top of the rock igen och ta lite bilder. Sen vill jag också passa på att besöka något museum också vilket jag ännu inte har gjort.



En bild från första besöket på Manhattan.

A Rainy Day

Idag har det spöregnat hela dagen och jag har varit inomhus med ungarna och spelat en massa spel, sedan tog jag bilen och körde till mallet en stund på kvällen. Det är alltid lite lustigt att köra en ny bil (eller en som man inte ens har suttit i på hur länge som helst) efter att ha vant sig vid en annan, i mitt fall en gammal volvo. Sen kom jag på hur mycket jag saknat att köra automat, en sådan ska jag definitivt skaffa sen!