Back to work again

Det blev ändrat schema idag igen så jobbade bara någon timme förut men snart börjar jag igen och jobbar tills klockan 11 ikväll. Har bara en och en halv sida kvar på uppsatsen också så det är bra.

Nu känner jag mig dock lite hyper, har suttit och druckit två koppar kaffe på kort tid så har förhoppningsvis nog med energi under kvällen!

Back to work again then...

Tråkig uppsatsskrivning

Sitter här nu och skriver en uppsats inför weekend kursen i Baltimore som kommer upp snart och det är verkligen jättetråkigt och långsamt. Om det hade varit något roligare ämne än att bara skriva fem hela sidor om sina mål och ambitioner hade det varit lättare. Nu sitter jag bara och babblar på om en massa trams. Hade räckt med en sida. Men lärarna ögnar väl bara igenom så får väl babbla på ett tag till. Har bara hunnit två sidor än så länge.

En sida till ger jag det ikväll sen får det vara nog för stunden.

Annars idag så gick det ganska fort även fast jag började så tidigt. Lite lustigt dock att 9 åringen helt självmant steg upp 7.30 (han har spring break nu) fast jag annars verkligen får tjata upp honom under skoldagar. Gunnar var lite rolig också:

Gunnar : "I come from the grocery store!"
Jag: "And Tristan?"
Gunnar: "The hospital!"
Jag: "And Ian?"
Gunnar: "From school!"
Jag: "And me?"
Gunnar: " You are from Sweden."

Söndag

Fick min framtid spådd av nio- åringen ikväll och tydligen kommer jag bli en professionell sångerska som bor i China i ett slott med alligatorer runt omkring. Sen sket det sig med karriären och fick flytta till Sverige till ett hus med en hund.

Jahapp, där ser man. Men Sångerska hade inte varit helt fel- om jag bara kunde sjunga!

Imorrn blir det att vakna upp tidigt, ska börja jobba 6.30 då mamman måste åka till jobbet, så får försöka lägga mig i tid ikväll. Var också i ett stort mall i närheten av Baltimore idag också, och fick en sådan stor lust att shoppa skor, känner verkligen att det behövs och att förnya min garderob ordentligt men får väl önska att vinna på lotto om det ska bli möjligt...

Essay

Ska upp till Baltimore om två veckor för en weekendkurs och efter det har jag mina 6 credits klara. Men först måste jag skriva en 5 sidor lång uppsats om "my life goals", "aspirations" och något mer, vad jag ska bli eller något sådant. Så får bara försöka skriva på, jag vet ju inte vad det ska bli ännu så får babbla om några yrken antar jag.

Jag är bara lite seg på att starta, när jag väl kommer igång sitter jag dock och kör på tills jag är färdig i princip. Måste ha det klart senast 7 dagar innan kursen börjar.

Kommer säkert vara helt slut den helgen då man ska infinna sig kl 7.30 på stället och får köra upp dit vilket tar en timme och ha classes hela dagen tills 9 eller 10.

Men kommer bli skönt att ha det avklarat i alla fall och kunna få tillbaka depositionen, välbehövda pengar nu kan jag säga!

Jobb...

Det känns verkligen inte som helg nu, mest pga av att det är mycket jobb då jag var ledig tidigare i veckan. Så efter jobbet idag blev det en lite löprunda och körde ett par set med hantlarna så fick lite gjort i alla fall. Imorrn blir det mer jobb, mamman vill åka till kyrkan så jag får följa med och hålla ett öga på ungarna, och sen till något mall där jag får lite ledig tid för att sedan börja jobba. Kommer nog bara sitte med en kaffe eller något då jag verkligen inte vill spendera några pengar (eller ja, jag vill ju såklart man kan inte). Så det blr segt...

Troligtvis kommer jag behöva betala 220 dollar eller något i skatt så det är ju lite surt då jag redan har oroat mig över att inte ha nog och kunna ha råd att göra saker.

Taxes

Är det någon som har behövt skatta på sin au pair lön här i USA? Nu har jag fått mail från Cultural Care om riktlinjer för skattning osv men jag har inte fått något formulär eller så från IRS.

Jag hade verkligen inte räknat med det och om jag skulle behöva betala något krashar typ alla planer om de två veckor jag kommer ha ledigt innan jag åker hem...blir att sitta häri DC utan att spendera en dollar och vänta på flyget.

Awesome!

NYC

En av de låtarna jag spelade in :)


Alicia Keys

Det var verkligen jättekul igår, Alicia Keys är verkligen så bra! Jag önskar verkligen jag kunde sjunga, för det verkar så inspirerande och roligt.

Robin Thicke och Melanie Fiona öppnade plus någon mer som jag inte minns. Robin Thicke avslöjade också att the first lady, Michelle Obama var där och sedan efter ett tag kom hon och vinkade lite till publiken typ och satt i något privat bås. Alla bilder jag tog blev mörka dock så man ser typ ingenting.

Jag är glad också att jag köpte kameran som jag har för den är rätt så bra och fick en hel del bra bilder och videos av rätt bra kvalité :)

Här kommer ett par bilder från kvällen!



 



 

Alicia Keys tonight!

Nu har jag slutat för dagen och drar strax in till DC och Verizon Center där Alicia Keys kommer sjunga, kommer bli en bra kväll det här ser det ut som!

Spring Break 2010 MIAMI- SOUTH BEACH

Nu börjar jag vakna till liv igen här. Anyways, på fredagen var två av mina roomies på hostelet utbytesstudenter och pluggade i Minneapolis med ett gäng som alla var där nu så vi gick ut till alla möjliga ställen under kvällen som Mansion och Clevelander men vid efter 3 tiden så var jag helt slut!

På lördagen efter att ha legat på stranden ett tag så mötte jag ett annat gäng, kanadensare (vilket får mig bara att tänka på How I Met Your Mother och hur dom driver med hur kanadensare säger "out", vilket låter rätt roligt) och sedan några tjejer från Brasilien. Så det blev Ocean Drive under kvällen.

Sen på söndagen drog vi ut till Nikki Beach vilket var rätt awesome! Borde ha varit svintrött då jag endast sov 2 timmar dagen innan och varit och shoppat hela dagen i Ft Lauderdale. Men blir bara lite hyper istället.

Och sen på min sista utekväll träffade jag två au pairer från Estland och Sydafrika som var mina ny roomies så vi drog ut med ett gäng från Australien.

Så det var mycket party denna semestern, men det var ju spring break efter allt! Det här var då en liten summering av allt.




     



     

Hemma!

Kom precis hem från Miami nu, det har varit en lång dag på flygplatserna och planen. Eftersom hostelet hade gratis shuttle till flygplatsen blev det lite extra lång väntan på MIA då den redan gick vid 10. Sen var det att vänta i Atlanta ett par timmar också.

Det ska bli så skönt också att vara ledig imorrn så ska ta sovmorgon och sedan ta och svara på mail och sånt eftersom jag knappt satt vid en dator under hela tiden i Miami.

Men vilken awesome tripp det var! Legendary haha. Och jag har nog aldrig sovit så lite så många dagar i sträck heller, fast det känns inte så ändå- blir lite hyper av för lite sömn.

På flygplatsen

Jag har verkligen inte hunnit lägga upp något här de senaste dagarna, det har varirt fullt upp! Miami har varit awesome! På fredagen efter jag checkade in så drog jag ut för middag och träffade på några människor där.  Det som är bra med hostel är man träffar på så många som man annars kanske inte skulle göra.

Just nu sitter jag på flygplatsen och väntar på min flight till Atlanta och sen bär det av till DC. Är glad att jag är ledig imorrn, behöver verkligen vila upp mig efter dom här dagarna.

Spring break!

Nu har jag packat färdigt och har det mesta redo tills imorrn då jag äntligen åker iväg till Miami och South Beach.
Ska bli nice med ett break!

Det blir att gå upp tidigt imorrn så nu ska jag nog ta och sova, kommer vara framme i Florida vid 3 tiden efter ett litet stopp i Atlanta.

Hemska myror

Vaknade upp imorse och var helt slut vilket inte är så optimalt inför en lång arbetsdag. Svårt att somna och sedan vaknar jag av ungen som skriker mitt i natten. Men värst var ändå mardrömmen som aldrig ville sluta, drömde nämligen att jag blev attackerad av myror! Myror överallt och jag hade verkligen panik. Usch, hemskt.

Men även fast jag var svintrött så var det skönt att vakna upp utan en säng fylld av myror!

Nu ska jag ta tag ikvällen och dra mig till duschen och sedan fixa iordning och räkna ut hur mycket pengar jag har råd att göra av med på spring break.


Ska bli hur sweet som helst att gå runt på en strand igen snart! Denna bild är från Santa Monica för ett år sedan.

Totalt missat att ställa fram klockan

Tydligen var det dags att ställa fram klockan en timme i helgen vilket jag hade totalt missat! Men det gjorde dock inget eftersom mina klockar ställdes om automatsikt så jag försov mig inte i alla fall utan kom på det nu på eftermiddagen. Tur det eftersom jag började 7.30 och råkade försova mig lite en gång förra veckan, 10 min men ändå.

Håller också på att packa kläder som jag ska ha med mig till Miami, ska bli skönt att få komma iväg snart men har lite saker att fixa iordning tills dess som tex skriva ut bokningsnummer, batterier till kameran osv.

Men inget mer sånt ikväll, nu blir det Desperate Housewives!

Skype!

Det har ju varit så bra väder hela veckan men nu, när man äntligen är ledig ska det regna. Så istället för DC blev det en lång skypedate med Carro och Laura, Laura åkte precis på besök i Sverige från Tyskland och det var ett tag sedan vi sågs, senast var i Portland. Jag ska tvinga tillbaka henne till Sverige i sommar då jag kommer dit haha.

Men nu håller jag fortfarande på att piggna till med kaffe och senare blir det sushi och att planera inför Florida. Inte så dåligt ändå.

Torsdag

Det känns verkligen som fredag idag då jag är ledig imorrn vilket ska bli riktigt skönt, sovmorgon blir det först! Sen drar jag nog ner till DC med kameran. Måste dock förbi posten också och skicka en grej till Tyskland också.


På söndag fyller lillplutten 1 år också, han börjar bli riktigt stor nu! Nu är han också i den åldern då han blir svinförbannad om han inte får något också och ska klättra överallt. Så det blir tårta på söndag. Värdmamman visade mig också bilder på hennes facebook (på tal om födelsedagar) då hennes kompis hade ordnat värsta kalaset med tema och allt och spenderat tusentals dollar på det. Hur galet är inte det?! Tusentals dollar för ett födelsedagskalas för en 3 åring! Bananas.

9 mars

Det är så härligt med vädret här nu, känner direkt hur mycket gladare man blir och får lite mer energi! Var ute i parken med ungarna idag och kunde sitta en liten stund och sola lite. Morgonen var dock jobbig då Tristan levde rövare i ett par timmar. Men han har varit lite rolig också då han är nära på att börja gå själv, men just nu går han bara på alla fyra vilket ser rätt lustigt ut.

Måste fixa till mig lite också känner jag, en hårklippning, en lätt solbränna och nya kläder skulle inte sitta fel.



Flygtider till Sverige (redan) :l

Det här måste nog vara det snabbaste CC har jobbat, då jag tidigare idag kikade in på mitt konto där på måfå och såg att mitt flyg redan är bokat. Skickade ju in önskedatumen för bara några dagar sedan.

Så den 24:e maj lyfter flyget från Dulles Airport i Virginia till Frankfurt och sedan vidare till Stockholm där jag landar tidigt på morgonen den 25:e.

Det känns helkonstigt att nu ha ett datum spikat för hemresan redan. Ett utgångsdatum, en sista dag i USA, att kunna räkna veckorna på två händer. Men ska försöka göra det bästa jag kan medans jag är här, jag har ju en del att se fram emot innan jag behöver tvinga mig själv på planet som kommer leda mig ut ur USA.

Miami om en och en halv vecka
Alicia Keys i DC direkt efter Miami resan
Philadelphia, New York & Boston i maj
Spendera de sista dagarna i DC i förhoppningsvis bra väder

Får tänka positivt och ta vara på tiden här...

Miami & South Beach

Nu har jag bokat boende och flyg till Miami, kommer att bo i South Beach nära till stranden :) Så den 18:e mars åker jag då från DC till Miami via Atlanta och kommer fram på eftermiddagen. Hittade det också relativt billigt så jag hoppas jag har råd att kanske göran en day trip till Key West eller liknande.

Det kommer bli AWESOME!

Sunday

Det blev visst en ordentlig sovmorgon idag då jag vaknade först efter 12, även fast jag inte kom hem så sent. På tåget hem så var det ett bråk i vagnen jag och Tania satt i så alla fick kliva av vid Fort Totten och stå och frysa på perrongen medans polisen kom. Efter ca 20 min igen så kunde vi hoppa på et nytt tåg dock.

Tog en joggingrunda idag också vilket var väldigt uppfriskande, jag får alltid så mycket mer energi efter det. Men imorrn blir det back to work igen, kommer kanske vara ledig på fredag, men jobbar hela helgen.