Tisdag

Denna morgon kändes som en smärre katastrof. Klockan ringer och jag försöker ta mig ur sängen men lyckas inte, stoppas av ryggen och allmän sjukdomskänsla. Tror jag låg helt stilla 1 timme innan jag försökte igen, kunde i alla fall hämta lite vatten.

Anyways, jag fick därmed vika mig och hoppa över seminariumet som hade varit bra att gå på nu inför tentan, och se om man missat något. Men fick några väntade hemuppgifter istället att skicka in, vilket jag precis gjort och ska fortsätta kvällen med att kolla in cirkulationssystemet en gång till.

Lite typiskt också att precis då man fått in vårkänslor så vaknar man nästa dag helt däckad och snö som faller ner.

Inte tid!

Idag är det segt, vaknade och mådde inte alls så bra som igår då jag även hann med en löprunda. Ska nog stanna inne helt idag och svara på frågor i Sophiahäftet inför seminariumet imorrn. Men får ta och skaka av mig den här sjukdomskänslan, har verkligen inte tid att bli sjuk nu! Det får vänta i så fall.

Nu blir det kaffe och läsning, ska ta och försöka svara på så många frågor jag orkar.


En vårbild jag gillar, här är det cherry blossoms i D.C, en liten bit från Lincoln memorial och Washington monument.

1 vecka kvar!

Idag håller jag på nöta in nervsystemet igen, för om en vecka ska precis allt sitta för då är det dags för den första salstentan! Och det måste bara gå vägen, annars vet jag inte vad jag gör. Stressen kryper sig lite närmre också, och tankar som "hinner jag verkligen"?!

Jag har utskrifter på en del andra gamla tentor, och när jag kollar igenom så har jag hum om det mesta men vissa saker är bara "what?".

Nu åter till boken och alla dessa tusen papper man samlat på sig!

Plugg, plugg, plugg

Nu har helgen viss sprungit iväg igen, och efter utgången och tequila på fredagen blev lördagens början rätt segstartad men kunde dock avhjälpas med kaffe. Annars har jag mest pluggat mag-tarmkanalen och idag njurarna, och man får verkligen en kick när poletten trillat ner och man förstår det man läser, som idag om tex glomerulära filtrationen, reabsorption, sekretion m.m. När jag först såg bilden visste jag inte riktigt hur det skulle gå till, men nu sitter det med!

Tentan är om två veckor och man känner hur det drar ihop sig, och det kommer bli fullt upp med allt som ska pluggas, plus att man ska hinna med lite annat i mellanåt. Nu ska jag ta och öga igenom föreläsningspapper och se så jag inte har missat något om njurarna.

Onsdag!

Idag är det såklart plugg som tar upp min tid, som vanligt nu för tiden. Just nu fokuserar jag på mag-tarm kanalen och hel del har satt sig redan. Det är tid kvar tills tentan kommer, så det kommer nog gå bra det här, men det är många delar att lära in sig.

Idag fick jag ta bort stygnen från operationen och det ser ganska fint ut med läkningen, det är dock svullet under och ser ut som att knölen är kvar. Jag har dock känselbortfall på ovansidan vid såret och upp till en knoge fortfarande, och läkaren sa att nerverna nog kan ha fått sig en törn och att det alltid kommer vara så, men det finns dock en liten möjlighet att känseln kommer tillbaka. Jag ska i alla fall tillbaka om 6 veckor, och får se om det fortfarande håller i sig då.

Nu ska jag nog ta mig en löprunda (första på alldeles för länge), och efter det blir det åter till böckerna!

Sunday

Ja, denna hel har bara spenderats hemma, mestadels nerbäddad med böcker och papper. Jag försöka pränta in allt om nervsystemet och endokrina systemet så gott det går med klingande huvudvärk som nu börjar ta och avta. Nu sitter jag med en härlig kopp kaffe för att starta dagen och gå igenom allt jag skrivit så jag kan lämna det imorrn och koncentrera mig på cirkulationen (tror det var det vi börjar med imorrn).

Nu snart är det också dags att skypa med några tyskor!

Friday

Hur länga kan bedövningen sitta i? Har en 1,5 cm bred linje av total känselbortfall som slutar strax efter där långfingret börjar, och blir lite bredare intill där dom la snittet ungefär (svårt att säga då bandaget sitter för). Det har ju ändå gått 3 dagar nu sedan operationen, så trodde att det skulle ha försvunnit vid den här tiden.

Men förhoppningsvis försvinner det snart, kan i alla fall röra på fingrarna ordentligt, även om långfingret är lite seg. Nu måste jag verkligen ta och plugga järnet, så tentan ska gå bra.

En blå/grå hand

Min hand har tagit en blå/grå färg upp till halva fingrarna från och med bandaget och lite lila är det också på vissa ställen. Lite märkligt tycker jag och får en att undra vad dom egentligen skar av där inne i handen. Svullnaden blev nog lite större idag också och ömmar och stramar. Det har blivit en bra skillnad mellan mina händer på både färg och form.

Men färgen? Och så mycket? Får hoppas att handen sitter kvar imorrn när jag vaknar...

operation

Är ordentligt trött idag, men måste få in viktiga pluggtimmar så jag hoppas min onda hand lugnar sig snart.

Just nu sitter jag med ett tjockt bandage som täcker högra handleden, och en svullen hand som är lite blåaktig i färgen. Man kan undra vart mina knogar har tagit vägen haha. Det började med i alla fall att när jag kom dit igår fick jag klä mig i en blå rock och ta in håret i en mössa, sedan bedövades området och det såg till en början ut som en superstor grotesk knöl på min knöl jag skulle ta bort. Tänk en 3 centimeter hög och 5 centimeter bred knöl, och ordentligt ont gjorde det. Sedan blev det i alla fall någolunda bedövat och fick gå in i operationsrummet och starta den lilla processen. Lite snopet att jag inte fick se det hela, för dom täckte för mellan huvudet och armen. Sedan stasades armen för att stänga av blodtillförseln, och sedan kunde jag känna skalpellen skära upp huden, fick då lite mera bedövning, och sedan hörde man lite "klipp".

Nu känns det mer i handleden, invärets där dom var och grävde och skärde av och alvedonen täcker inte riktigt det. Ytan sträcker bara ibland, det är mer som ett skärsår. Fick lite starkare tabletter utskrivna, men jag sa att jag behövde kunna plugga så fick inga man blir "dimmig" av.