Baltimore Aquarium

Denna söndag har spenderats i Baltimore på akvariumet som finns där och vi tittade på en massa fiskar, sköldpaddor, hajar och maneter. Jag såg också min första film i 4D vilket var riktigt kul faktiskt! Det blåste, stänktes vatten och snöade på oss i publiken precis som om man var med i filmen. När man fick alla snöflingor på sig började jag längta lite till julen och vill bara sitta och dricka julmust och äta lussebullar. Sedan blev det en delfinshow som vi kollade på.

Lillen har ju som sagt varit sjuk i dagarna, och när vi skulle åka hemmåt så la 4 åringen en pizza över värdmamman och halva golvet inne på akvariumet, sen kunde han inte hålla sig i bilen hem heller. Efter ett besök i sjukstugan är vi nu hemma, och jag som har burit omkring på honom en större del av dagen hoppas verkligen inte att jag är nästa på tur. Sista veckan vill jag hålla mig frisk!




 




Thanksgiving weekend

Jag har laddat ner dom roligaste ipod apparna som jag har suttit och lekt med under hela gårdagen, fast det blev inte något vidare resultat. Man sjunger in någonting och så kan man spela upp det i auto tune, men min ipod fick något slags seizure så jag fick sluta.

Igår var det ju också Black Friday, jag shoppade ingenting men eftersom min ipod verkade vara trasig så kollade jag lite priser om jag skulle behöva en ny. Jag är helt beroende av min ipod, så skulle inte klara mig utan en någon längre tid.

Idag blir det något av en slappardag, lillen är sjuk så vi kunde inte fara iväg till Baltimore för att gå på akvariumet som planerat utan förhoppningsvis blir det av imorrn istället.

Snart är det också bara en ynka vecka kvar tills jag åker hem! Det som känns konstigt är att jag nu kommer att stanna där i minst ett halvår innan jag åker utanför gränserna igen, och jag bävar inför den svenska vintern och kommer nog bli rätt nedfrusen med detsamma.

Ehh...

Dom här två dagarna har jag verkligen kämpat för att vara på stående fot, men det börjar vända lite nu tror jag och huvudvärken är nästan borta.

Fick också en mindre smickrande kommentar av 4 åringen idag: "You are a fat girl Ida". Jaha, tack då lilla glin. Dom här killarna vet verkligen hur man talar till folk, men annars brukar det vara 10 åringen som kläcker ur sig dom flesta grodorna.

Nu ser jag fram emot ett par dagars slöande över Thanksgiving helgen, men har också lust att göra något kreativt så kanske blir någon målning eller så.

Somnar nästan nu så får ta och hänga upp tvätten och gå och lägga mig!


                             
                                       The legendary burger på Hard Rock i helgen

En lördagskväll

Jag trodde inte att man kunde äta för mycket sushi, men nu har det alltså hänt. Jag är så proppmätt att jag inte behöver mer mat på ett par dagar, lite vatten kanske, men annars är det lugnt.

Var inne i DC idag och vi gjorde ett besök på Hard Rock Café, och så köpte jag en julklapp bla tidigare under dagen. Sedan gick vi bort mot capitol building och det blev ett par bilder. Sen fick jag någon idé om att köpa sushi på vägen hem så nu sitter jag här och kan knappt röra mig. Har kollat på Så mycket bättre och garvat ihjäl mig och nu har jag svårt att sova, men det bästa sättet att avsluta en kväll är ju med ett skratt så vi säger godnatt.

Ja, rimma kan jag också.


Naptime, finally

Efter en förmiddag med två gnälliga ungar så sover nu båda! Det är lycka så här på en fredag och helgen väntar inom ett par timmar. Har plockat mat från golven och städat undan, bebisen tycker det är jättekul att proppa in så mycket mat han kan i munnen för att sedan leka att det exploderar och allt hamnar överallt. Suck.

Torsdagskväll

Var ute på en joggingrunda ikväll och det får verkligen upp humöret på direkten. Att det ibland kan vara så svårt att ta sig iväg är svårt att förstå när man får så mycket utav det. Planerar att hålla igång ordentligt nu dom här veckorna som är kvar, och förhoppningsvis har jag pengar till gymkort när jag kommer hem. Sen om man tränar mycket slipper man få dåligt samvete av att äta en massa cheeseburgare, så det blir bra det här!

Nu håller ett avsnitt av Criminal Minds laddas ner, så det blir en bra kväll det här och snart är det helg igen!

Novemberonsdag

Känner mig så fruktansvärt uttråkad, mer och mer för varje dag. Det finns liksom ingenting att göra på kvällarna förutom att se på filmer på netflix. Måste nog ut och jogga lite denna vecka, det brukar få mig på bättre humör. Det har blivit alltför mycket degande på sista tiden.

Igår körde jag i alla fall upp till mallet och köpte resväskan jag behöver när jag åker till Sverige och i helgen ska jag åka in till DC igen och möta upp Janina och sedan köpa några småsaker där.

Nu är det dock inte så långt kvar till hemresan, mindre än 3 veckor! Men det känns dock rätt långt ändå...

Äntligen helg

I veckan kom kavajen jag skickade efter men blev dock lite besviken att den inte var likadan som på bilden på hemsidan. Men den är fortfarande bra, och ännu bättre är ju att den fungerar med allt! En vanlig måndag, till arbetsintervjun och till fest.

Denna vecka har jag mest kollat på en massa filmer som When Harry met Sally, Sleepless in Seattle och katastrofen When in Rome. Den fungerade inte ens som bakgrund till Angry Birds (spelet som jag är helt beroende av på ipoden).

Nu får jag dock få lite ordning och reda i mitt rum...

Som en junidag

Det som är kul med hösten här är att det kan vara en sommardag mitt i november, soligt och varmt fast med höstens färger. Det kan gärna stanna ett tag till för jag har inte riktigt släppt sommaren ännu, och har inte riktigt råd att shoppa massa vinterkläder heller.

Nej nu ska jag göra något så roligt som att sätta upp en budget för den kommande tiden...Med andra ord blir det en ganska långtråkig onsdag.

      

4 veckor kvar nu!

Jag läser på nyheterna att det är snökaos på flera ställen i Sverige nu, och kan bara hoppas att det är borta tills jag kommer hem! Jag har inte ens en ordentlig vinterjacka eller något annat än tygskor att gå i. Jag fasar verkligen för att behöva uppleva en vad jag förmodar kommer bli svinkall svensk vinter. Det känns som evigheter sist! 3 år sedan var det i alla fall.

Vintern i Washington var inte heller så kul dock, men det har mer med att göra att amerikanarna freakar ur när dom ser några snöflingor, och om snön faller på så plogas det inte heller.

Nu är det också bara 4 veckor tills jag åker tillbaka till Sverige och därmed minst 4 veckor tills jag förhoppningsvis får reda på hur det ser ut till våren!

Såg nu förresten precis på Ung & Bortskämd, och det är ju skrämmande hur folk faktiskt beter sig. Föräldrarna har ju verkligen gjort en björntjänst med att uppfostra dom så, och ännu mer skrämmande är ju tanken på att deltagarna själva kanske får barn i framtiden. Varför går man frivilligt med på att skämma ut sig i tv? Var har den personliga integriteten tagit vägen? Det är bara några frågor man kan ställa sig efter att ha bevittnat detta.



                               

Downhill var det...

Idag fick jag veta att jag är gammal minsann, 10 åringen började med att fråga om varför jag är 21 vilket jag bara kunde svara med att det är resultatet av att man är född 1989.

"But you are middle age! Cause you're not young...and you have all those wrinkles... oh well, maybe not too many then! (När han såg min min)"

Då kom värdpappan in och frågade om 10 åringen är snäll mot mig. "He just called me middle age! Haha"

"Is there something WRONG with being MIDDLE AGE, Ida?!"

"Eh, no it's...hm..great..? Hehe..."




Nej, det gick inte riktigt att rädda...



The girl who kicked the hornet's nest

Det blev en söndag med hela millenium triologin igår, först började jag baklänges med "The girl who kicked the hornet's nest" på AFI Silver i Silver Spring som förövrigt kommer spela en massa utländska filmer i höst, jag ska kolla upp när filmen med Bill Skarsgård går och dra mig dit. Sedan blev det de två första på netflix.

Jag gillar verkligen millenium böckerna starkt, och att sedan filmerna håller måttet och förväntningarna och inte är Hollywood aktiga ger många plus. Men det ska bli intressant att se den amerikanska versionen, även om den egentligen inte är nödvändig.


Söndagsbio

Hade av någon anledning jättesvårtb att somna igår, man kan ha varit för alla cola jag hävde ner men det är dock inget ovanligt för min del.

Nu blir det nog söndagsbio hade jag tänkt, ska dra till Silver Spring och se den tredje Stieg Larsson filmen. Jag har väntat tills jag läste ur boken och såg att den börjat spelas här nu, så det blir bra.

Måste ladda upp med ett par cheeseburgare också, så det är bäst att ge sig iväg!

Oops..

Jag drog in till DC idag för att kolla lite på Urban Outfitters och köpa lite böcker på Barnes & Nobles. Sen råkade Forever 21 och H&M ligga nära intill så detta slutade såklart med en del köp. Sen fixade jag en ny Marc Jacobs väska då min andra har tagit semester och helt plötsligt hör jag mig själv säga "I'll take that one too", det gick inte att stoppa. Inte bra när man egentligen måste spara.

Men nu får det vara nog på ett tag, men jag är rätt nöjd med dagens inköp.


                 

Nästan helg va

Jag skrattar fortfarande åt gårdagen, jag visste inte att värdpappan höll på att leta killar till mig. Men what the hell, jag har inte mycket att göra på helgerna än då!

Sen har jag äntligen hittat den kavaj jacka jag så länge har letat efter! Jag har redan en i svart sedan förra året, men nu ska jag ta och klicka hem en i grått. Det är lycka så här en kylig höstdag. Jag ska jobba lite på min look har jag tänkt mig, och lite shopping på lördag är ett måste. För är det någonting jag saknar så är det accessoarer, och det är ju någonting som kan liva upp stilen lite grann.

Nej nu får jag lov att avsluta, mina tangenter lever sitt eget liv och jag får kämpa för att få med bokstäverna.

Bortgifte

Däckade totalt i sängen ikväll sådär lite efter kl.7, och nu sitter jag uppe mitt i natten och måste upp om några timmar. Tetade också nyss torrschampo, vilket var en väldigt dålig idé då mitt hår ser hemskt ut just nu...

Idag fick jag mig också ett riktigt skratt då värdmamman helt out of nowhere frågade mig plötligt om vad jag tyckte om att bli "set up with someone". En av värdpappans kompisar är singel och värdpappan har tydligen haft ett litet projekt om att hitta någon om jag kan gifta mig med. Denne kompis anser han vara ung (alla som är yngre än honom är unga tycker han) men han är liksom 30- something. Så hon visade mig hans facebook bild och frågade mig vad min "age range" var.

HAHAHA.

Nu är oktober över

Jag har nu redan tänkt ut ett nyårslöfte som jag bara måste hålla. Jag har fått nog av latandet och att jag inte har tränat ordentligt sedan hösten 2008 då jag faktiskt kom iväg till gymmet flera gånger i veckan. Jag ska ta och fixa gymkort då det också finns flera gym i närheten av där jag bor. Sen mår man ju så jäkla bra efter ett gympass, så det borde inte vara så svårt att hålla sig till det egentligen.

Sen tror jag också på att om man håller igång och tränar så förbättras studieresultaten och så blir det lättare att ta sig upp på morgonen också.





Vill ha

Jag har inte ätit en enda godis den här helgen. Jag hade aldrig kunna trott på det för två år sedan, men sen jag kom över pölen har jag nästan slutat helt eftersom jag inte hittar något bra godis här och sen försvinner suget helt och hållet efter ett tag. Inte ens när jag var hemma i Sverige i sommar kom det tillbaka, jag kunde ha en stor godisskål mitt framför ögonen och inte ens titta dit.

Men av någon anledning känner jag att suget börjar krypa tillbaka igen och dom två senaste dagarna har jag gått och dagdrömt om marabou choklad och lösgodis. Pepparkakor, lussebullar och julmust börjar också invadera tankarna.

Typiskt att det inte kunde vänta en månad, då hade jag bara snubblat ner till Ica.

Nu är jag också lite småsjuk så hoppas det går över tills imorrn, annars blir allt dubbelt så segt.



  
 University Blvd där jag brukar gå varje dag.