Torsdag

Idag har jag verkligen varit så rastlös, och inte fått så mycket gjort. Men jag inväntar fortfarande nya möbler så kan inte göra så mycket åt packningen för tillfället. Ringde i allla fall till Cultural Care angående depositionen, som ska sättas in på mitt konto snart. Imorrn ska jag i också få reda på om det blir något jobb i sommar, så jag får se hur det kommer att gå. Sen blir det utgång på kvällen!

Fick också ett mail av världfamiljen om att dom hade fått deadlinen förlängd för att lämna in vissa papper till Montgomery College där det är tänkt att jag ska gå, och att Engelska testet jag gjorde för en vecka sedan hade gått bra.

Nu blir det lite Criminal minds innan jag måste tvinga mig att sova, jetlaggen sitter fortfarande i och kunde för allt i världen inte sova inatt, och kännt mig seg hela dagen.




På flyget från DC.

Jetlag

Hade verkligen jättesvårt att somna igår, det gick liksom inte förrens vid efter fyra på natten. Jag är fortfarande för inställd på amerikansk tid så kl var ju egentligen bara 10 på kvällen.

Men vaknade i alla fall nyss av att telefonen ringde, ska till nämligen iväg imorrn och se om det blir något jobb i sommar. Men nu ska jag vakna upp lite mer och sedan till banken.

Sverige

Igår mitt på dagen landade jag i Sverige efter en lång resa med mellanlandning i Frankfurt. Det är en väldigt märklig känsla att vara hemma, och dessutom prata svenska och höra svenska överallt. Ibland råkar ploppar engelska upp och så kommer jag på mig och det låter det jättelustigt, som "yea- jaaa" typ. Det kommer att ta ett tag tror jag.

Sen är det sååå mycket att packa upp, och innan det måste jag rensa undan en massa grejer. Bara det kommer ta väldigt länge. Men lite har jag hunnit med, och har precis också skaffat mig ett telefonnummer och fick syrrans gamla mobil. Innan idag fick jag känna på hur man gjorde i förr i tiden då man fick bestämma en tid och faktiskt dyka upp och hoppas att man är på rätt ställe och att kompisen dyker upp, och risken i att gå om varandra. Sen körde jag bil här i Sverige för första gången på länge, och fick verkligen koncentrera mig och hela tiden tänka på kopplingen och vilken växel som skulle sitta i och så. Mycket märkligt det också, och hur van jag har blivit att köra automat.

Imorrn måste jag iväg till banken och fixa ett nytt kort sen blir det en hel del att packa upp igen, och möjligtvis dra till Ikea och fixa lite möbler.

The last day

Nu har jag packat färdigt, rummet är rent, badrummet är rent. Det som återstår är att pack ner datorn och några små grejer i carry on väskan. Det känns fortfarande overkligt, att jag snart ska stå på svensk mark snart.

Men hur svårt det än är att lämna allt och alla, så många avsked som man måste göra under tiden här så är jag så glad att jag åkte iväg! Dagen då jag lämnade Sverige känns väldigt långt borta, och så mycket har hänt sedan dess, så många platser jag har besökt som Las Vegas, LA, NY, Chicago, Miami, Seattle, DC, Portland, Boston m.m.

Om två timmar sitter jag i bilen påväg till flygplatsen...All things comes to an end.

The end is not near, it's HERE

Planen var ju igår att jag skulle varva ner med ett Grey's Anatomy avsnitt, men det var ju säsongsavslutningen och man satt med ögonen uppspända hela tiden. Så vid fyra tiden tror jag att jag somna.

Kom upp vid nio- tiden i alla fall och har staädat och packat till stora delar av dagen. Mitt rum är helt rent och tre stora och tunga väskor sitter nu utanför min dörr, plus en carry- on väska. Så det kommer bli tungt att få allt till check in, men det ska fungera på något sätt.

Imorgon åker jag...det känns helt sjukt! Att jag faktiskt kommer sitta på ett plan och lämna USA som har blivit som ett andra hemland kan man säga. För jag känner mig verkligen hemma här.

Anyway, nu ska jag i alla fall se ikapp de avsnitt jag har missat under veckan, men lägger upp ett par bilder från Chicago och Boston innan.


The Windy City


Chicago


Boston



Harvard Yard

Mera bilder kommer senare!

Back from Boston

Nu har jag precis tagit mig fram till huset igen efter att ha varit i Boston. Det var en lååång tågresa kan jag meddela och på vägen åkte vi förbi en massa stater som Rhode Island, Connecticut, New York, Pennsylvania, Maryland och till sist till DC.

Nu är jag både trött och pigg så jag tänkte varva ner med Greys Anatomy innan jag måste vakna i tid och sedan åka och träffa Nadja. Sen blir det packning hela dagen.

Harvard University

Idag har jag förutom att ha kommit på hur man bloggar från ipoden sprungit runt i Boston efter en i stort sett sömnlös, obekväm natt på ett tåg. Jag kom fram till South Station vid 8, så efter det gick jag mot hostelet, genom Boston common och Public garden, Newbury street och ett stopp på Prudential tower's observatory deck med utsikt över hela Boston. Det har varit soligt och varmt, så åkte därefter till Harvard och tog en guidad tour genom området av ett par Harvard studenter med "Hahvahd" tröjor på sig, då Bostonfolket utelämnar "r" när dom pratar. Sedan gick jag runt på egen hand, vilket det var perfekt väder för. Imorgon eftermiddag går tåget tillbaka till DC, som jag måste hoppa på. Kom på också att nu är det bara TRE DAGAR kvar tills jag flyger till Sverige, hur galet är inte det?!! Det känns helt overkligt, mitt huvud är redo för att bara börja jobba på måndag som vanligt igen.

Boston tonight

Det har varit mycket det senaste dagarna, Chicago var underbart och när jag kom fram till New York spöregnade det hela tisdagen och var väldigt kallt så kunde inte göra allt jag hade tänkt göra och se, men hoppas det kommer fler chanser. Jag gick i alla fall till Carrie's trappa och Vännerlägenheten som låg i närheten.

Idag gjorde jag ESL testet och var på campuset hela dagen och fixade med saker. Nu ska jag bara packa klart och sedan drar jag upp till Boston ikväll.

New York City

Chicago var awesome och önskar jag kunde ha stannat längre. Nu är jag i New York och måst eåka tillbaka till DC snart för att skriva testet imorrn. Men sen blir det Boston.

Har inte haft tillgång till internet förrens nu, och jag har verkligen kännt av abstinensen!

Snart på väg till Chicago!

Nu ska jag strax bege mig till DCA och flyga till Chicago, så jag tror att denna vecka kommer gå riktigt snabbt och snart sitter jag här och ska strax bege mig till Sverige.

Nu hoppas jag att jag har kommit ihåg allting jag behövde fixa innan avresa, men kommer säkert på något påvägen till flygplatsen, men jag har pengarna och passet så det borde ordna sig.

Nu måste jag stänga av datorn och packa ner den också...

Sista arbetsdagen avklarad!

Nu har jag arbetat min sista dag och imorrn bär det av till Chicago. Packningen har jag dock inte ens börjat med, men det ska jag strax ta tag i. Det känns så sjukt också att jag snart ska till Sverige också, dethar liksom inte satt sig i huvudet att jag faktiskt ska dit.

Idag har också 10 åringen fortsatt att tjata om att jag ska sjunga, vilket han har gjort i månader nu sedan jag nämnde att jag var verkligen riktigt dålig på det. Jag själv vill inte ens höra det liksom men han har bara fortsatt och tjata och tillslut gav jag upp då han kom med argumentet att det var ju min sista arbetsdag och jag skulle åka därifrån, så han fick höra en lite truddelutt. Men han överlevde och sa tom att det var "not too bad" vilket jag tar som en komplimang! Haha.

Ja nu ska jag nog ta mig i kragen och börja packa innan ett avsnitt av Private Practice får avsluta kvällen.

Only wednesday

Det är lite konstigt tycker jag att dagarna känns så långa då det inte alls är långt kvar till det man ser framemot, men när jag har en en hel drös veckor framför mig så går dagarna bara förbi rätt snabbt. Nu håller jag humöret uppe med alldeles för många koppar kaffe och intalar mig att snart sitter jag på planet till en ny stad, och snart ska jag titta på kartan för att se hur jag ska gå för att se Carrie's kända trappa i New York osv. Det funkar för en liten stund, sen tittar jag på klockan och inser att det är fortfarande flera timmar kvar tills jag är off work.

Nej men det ska bli sååå skönt med ett break från allting, ingen mer barnpassning på ett tag och att gänget äntligen kommer samlas i Stockholm och vi ska bara ha en massa kul.

To do list

Nu ligger jag bara och slöläser bloggar och dricker cola och undviker att göra saker som jag måste få klart. Det återstår nu bara två dagar innan jag drar till Chicago och imorrn ska jag träffa några andra au pairer för sista gången och säga hejdå, så då hinns inte mycket med.

Men för att organisera mig lite och inte glömma bort något känns en lista passande:

1) Tvätt. Finns inte mycket mer sövande man kan göra, men jag föredrar att gå i rena kläder.

2) Ladda Ipod. Kan gå hur mycket som helst med denna grej, utan känns varje meter milslånga.

3) Kanske borde kolla upp var hostelet ligger och hur jag tar mig dit från flygplatsen.

4) Städa ur badrummet litegrann. Har en massa skit i skåpen som kan gå direkt i sopkorgen i princip.


Snart får jag i alla fall dricka kaffe i Central Park och resa runt lite.


Jävligt lång dag

Jag är rätt slut idag med, de senaste veckorna har tagit musten ur mig. Det jag egentligen behöver nu är en lång semester utan att ha tusentals tider att passa och saker jag måste göra. Som au pair får man ju som bekant två veckor ledigt per år, men som i år tex har semestern varit allt ifrån lugn. När jag var i San Francisco sprang jag runt som en galning och såg hur mycket som helst, dock blev det inte mycket vila. I Miami var det mest party hela tiden vilket var awesome men man blir lite utpumpad.

Nu skulle ett par dagar på landet sitta fint. 3 kanaler, inget internet och kilometer till närmsta granne så man klättra ordentligt på väggarna ganska fort då jag definitivt är en storstadsmännsika, men utvilad blir man!

Idag så gick dagen helt fruktansvärt långsamt, den ville verkligen aldrig ta slut! Jag trivs som bäst när jag är ensam med ungarna om dagarna, men när båda är hemma och inte ens lämnar huset alls blir det helt olidligt långsamt. En sak som är rätt lustig också att värdpappan hade avslutat alla sina sysslor och sa att han inte hade någonting att göra, och vad ska han hitta på nu osv. Han hade inte en tanke på att kanske umgås med sina barn, då han väldigt sällan är hemma utan satte sig framför facebook resten av tiden jag jobbade vilket var ett par timmar. Jag tycker det är helskumt, det känns verkligen inte som att dom alltid behöver att jag jobbar vissa dagar. Men varför väljer man att sitta på facebook istället för att umgås med sina barn som man sällan ser?


Nej nu är det 3 more days to go, sen är jag fri, för tillfället i alla fall.

Officiellt slutat som Au Pair

Ja idag har jag nu nått den dagen då min tid som au pair officiellt är över. På mitt konto på CC står det alla datum som gäller, och idag är sista dagen då förlängningen nått sitt slut, även fast jag har gått med på att jobba denna vecka också.

Det är fantastiskt hur fort det verkligen går, även om det känns som om jag har varit här väldigt länge och det svenska vardagslivet figurerar någonstans i huvudet som ett vagt minne som allt eftersom blir mindre och mindre. Men jag vet att det beslut jag tog i januari 2008 har varit det bästa jag har tagit, och har gjort allt som hänt sedan dess möjligt.

Så nu är jag praktiskt taget arbetslös, senast jag var "mellan jobb" var i augusti förra året då jag hade en vecka mellan jag slutade i familjen tills jag började hos den andra och sen var det en vecka mellan USK jobbet och innan jag åkte iväg till USA. Men till skillnad från då vet jag nu inte helt till hundra hur och var och när nästa sak börjar.
 

Som klyschan som skrivs i year books, - It's been a long strange trip.


Au Pair skolan, Long Island, New York. Hade verkligen ingen aning om hur allt skulle bli.


Portland, där jag bodde i ett år.


...och nu utanför DC.

Jag är så van nju att säga att jag är au pair om någon frågar vad jag gör men nu kan jag inte säga något längre, för jag har inte jobb eller något annat för tillfället. Weeeird...


CC

Nu krånglar CC till det igen, såklart. Ringde för ett tag sedan om depositionen och att om det var ok att bara skicka bankinformationen, och ja det skulle gå fint sa personen jag pratade med. Men när jag ringde idag för att fråga om när det kommer in (har gått ett par veckor nu sedan jag skickade in pappret) så måste jag också skicka in ett papper från banken också.


Suck.

Det skulle vara så mycket enklare om dom alla gav samma svar än att det blir olika svar beroende på vem man pratar med.

Baseball

Idag åkte vi och såg Washington Nationals slå Florida Marlins. Jag är fortfarande inte helt insatt i reglerna men det går bättre och bättre. Det var väldigt kallt och blåsigt idag dock så frös under hela matchen i princip, men det var kul att gå på en riktig match i alla fall, den första var i höstas men det var dock inte den högsta ligan.





Nu blir det nog en tidig kväll, känner mig rätt slut och imorgon väntar ett fullt arbetspass.

Sushi, shopping och packning

Nu är det redan lördagskväll igen och nästa lördag vid den här tiden sitter jag sannolikt på ett hostel i Chicago. Det är verkligen mycket märkligt att det tar slut snart, att jag bara har 5 arbetsdagar kvar. Hela det här året har varit annorlunda jämfört med det förra- räknat från då förlängningen började. Först så har jag sluppit värdfamiljsdrama då jag äntligen fick en normal familj att jobba i, sen känner jag att jag har förändrats en hel del sedan dess.

I helgen blev det i alla falll en del sushi, lite shopping som bla inkluderade ett par Madden skor som jag är jätte nöjd med och ikväll så packade jag en stor resväska med en massa saker. Imorrn ska jag fortsätta med det projektet men först ska jag och värdfamiljen gå och titta på baseball :)

20 days

Jag räknade precis hur många dagar jag har kvar i USA och såg att det bara är 20. Det är ju helt sjukt! 20 dagar är ju ingenting och jag har så mycket att göra innan jag far. Jag måste ta och göra en lista på allting så att jag faktiskt hinner med och inte glömmer någonting.

Det kommer ta evigheter att packa ihop allting i mitt rum också, och sedan städa och göra allting rent. Kläder som jag inte använder behöver slängas, och den tredje väskan har ännu inte blivit köpt. Jag måste ha klart allting inom en och en halv vecka för efter det bär det av till Chicago.

Hela det här au pair livet har hållit på så länge nu, så det kommer bli så abrupt att flyga till Sverige igen där jag inte har bott sedan 2008. Samtidigt så planerar jag ju att komma tillbaka i höst men som med allt annat så vill jag ha det klart genom visum osv tills jag verkligen kan räkna med det, precis som innan jag for hit. Det kommer kännas mycket lugnare när allt verkligen är spikat.

Men mitt mål med denna vecka är i alla fall att packa så mycket som möjligt och städa så att inte så mycket återstår att göra efter det utan kan bara ta det lugnt och inte stressa för mycket.

Soldiers go gaga in Afghanistan

I'm seeing stars

Nu kom jag på en av dom jag såg i helgen men inte kunde koppla ihop till ett namn. Det var Katie Couric och Bryan Miller bla, och sen såg jag bara ryggtavlan på någon, tror det var antngen Alba eller Scarlett. Men det var ett rätt kul sammanträffande och kändes ganska lustigt att vara på samma hotell som så många A- list kändisar. Jag ångrar att jag inte tog med mig kameran hur mycket som helst för det hade varit kul att ha lite bilder på dem. Men Margit tog i alla fall några och på presidentbilen, så får se när jag kommer åt dom bilderna.

Brukar annars aldrig ha turen att se någon men nu under våren har det varit en del i alla fall...


Katie, Freeman & Versace

White House Correspondents Dinner

Igår när jag skulle in till DC och Hilton Hotel och möta Julia så såg jag först att det var jättemycket poliser osv runt hotellet. Det visade sig att det var the White House Correspondents Dinner där just då, och på hotellet fanns Ashton Kutscher och Demi Moore, Jay Leno, Obama, Eva Longoria, Jessica Alba, Alicia Keys, Scarlett Johansson, Tyra Banks, Bon Jovi, Ben Affleck och många fler! Och när vi skulle gå och köpa något senare på kvällen var middagen slut och alla började lämna hotellet så gick Morgan Freeman och Donatella Versace förbi oss, bara en halvmeter ifrån, eller ja, Donatella var bara några centimeter från mig. Det var lite lustigt att se henne i verkligeheten, mycket operationer och blonderingar där. Freeman verkade också väldigt glad och vinkade till alla. Såg en massa fler också som jag känner igen men inte kommer ihåg namnen på.

Jag hade verkligen ingen aning att middagen ägde rum där, annars hade jag lätt åkt dit tidigare och sett alla kändisar komma dit!!

Reunion!

Nu närmar det sig till den dagen jag flyger till Sverige och en vecka efter det blir det reunion i Stockholm med gänget igen! Tyskarna har nu bokat flyg till Stockholm och kommer stanna där jag bor i ca en vecka. Det är snart ett år sedan vi träffades så det kommer bli helt awesome! Och då är vi alla fd. au pairer, då jag kommer vara den sista att lämna USA.

Can't wait!!!

Nästan 3 ynka veckor kvar!

En god natts sömn kan verkligen göra mycket, vaknade utan huvudvärk och kände mig väldigt pigg vilket annars aldrig händer utan det brukar ta över en timme innan jag ens är halvt vaken.

Det blev ännu en lång dag idag och sedan blir det ett par timmars jobb imorgon också, så det blir en bra check imorrn. Sen tror jag att Julia kommer ner till DC från NYC också, så då blir det utgång!

Sen är det ju Valborg nu, vilket jag inte ens haft en tanke på. Att det redan blir maj imorrn- samma månad som jag måste åka hem. Efter denna helg är det bara 3 ynka veckor kvar vilket är helt galet. Det känns som jag har varit i USA i evigheter och vardagen i Sverige känns sååå avlägset och det kommer bli riktigt märkligt att vara tillbaka. Jag planerar att komma tillbaka hit i augusti och stanna i upptill 2 år dock, och det som återstår av den planen är att göra ett engelska test på campuset och sedan fixa ett nytt visum. Datorerna där hade kraschat tidigare pga det höga trycket sa hon som bokade in mig- och om det gör det när jag är där så är jag körd och kommer antagligen missa deadlinen.

Men det får ordna sig, det är ingen idé att sitta och tänka på saker som kan gå fel utan jag får ta det som det kommer. Nu är det fredagschill!

Seattle 2008, känns som igår men ändå en evighet sedan. Här hade jag bara varit i staterna i lite över 3 månader.