Utekväll ikväll

Efter en lång vecka kan ett par drinkar sitta riktigt fint tycker jag så ikväll så ska vi dra ut. Tror det blir något ställe i Adams Morgan, eller kanske Georgetown. Men ut ska vi!

Så nu blir det duschen och sen göra mig iordning inför kvällen..

Alicia Keys concert!

I slutet av mars kommer Alicia Keys till DC så då ska jag och en annan tysk au pair dit och kolla, det var allt för länge sen jag var iväg på sådant, senaste var Katy Perry för över ett år sedan i Portland. So it's about time!


Äntligen helg!

Efter en riktigt seg arbetsvecka med övertid så är jag nu äntligen ledig resten av helgen. Då vpappan är i Japan och vmamman jobbar så blir det väldigt långa dagar då hon aldrig hinner hem i tid så kan förvänta mig samma nästa vecka. Hoppas att jag får en helt ledig helg snart också, vilket jag inte har haft sedan december bortsett från semstern i januari men det var ju semsterdagar.

Men idag ska jag nog ta och boka biljetter till den kommande semestern, ska ta och kolla lite vad jag har råd med. Så om lite mindre än tre veckor sitter jag på ett flygplan till sol och värme (hoppas jag)!

English

Jag kommer verkligen sakna att prata engelska hela dagarna när jag åker till Sverige igen, jag är så van att göra det nu att dom enda gångerna jag tänker på svenska är när jag ska skriva i bloggen, och kommer på mig själv att minst en gång i varje mening hela tiden håller på skriva det engelska ordet eftersom jag inte kommer på det svenska.

Sen på en annan punkt måste jag verkligen bestämma mig vart jag ska åka någonstans i mars. Los Angeles eller Miami? Lutar åt Miami men skulle så gärna vilja åka tillbaka till LA...Ett litet lyxproblem kan man säga haha.

Bar hopping

Igår blev det middag med tjejerna och sedan lite "bar hopping" i DC, men blev ändå relativt tidigt i jämförelse med vanliga utgångar. Kom hem vid 1.30 tiden och fick i alla fall sova till 11 idag vilket är lite ovanligt då ungarna brukar vara väldigt högljudda.

Sen planerade vi för en ordentlig utgång snart, med ett ordentligt pre party vilket låter väldigt bra! Behöver komma igång såhär efter snowmageddon, vilket alla andra här i DC verkar göra då det var rätt fullt med folk i stan igår.

Ikväll blir det att ta igen sig på Grey's Anatomy och Private Practice, och imorrn blir det nog bara två timmars jobb så det låter bra.

DC tonight

Nu har jag jobbat färdigt för idag så ska slänga in mig i duschen och ta och göra mig iordning för ikväll blir det utgång i DC. Ska ta och möta Tania för middag på Hard Rock Cafe och sen blir det ett ännu obestämt ställe efter det. Det känns som det var evigheter sen jag var inne i DC, so it's about time!

Äntligen helg!

Flight request home

Internet var borta igår så nu kan jag äntligen komma in igen. Jag fick också precis ett mail från CC om att jag måste skicka in min flight request hem senast i början av mars. Så det kommer verkligen in mot slutet här av min aupairtid vilket känns lite märkligt, men det är ju ändå ca 3 månader kvar.

Men jag tror hemresedatumet faller någonstans runt den 20:e maj eller så man får se vad det blir.

Vad ska jag göra??

De senaste dagarna har jag suttit i timmar och kollat möjliga utbildningar och intagningsstatistik för att se lite hur det ser ut, men i ju med dom nya reglerna som tar vid i höst vet jag inte riktigt hur jag kommer ligga till. Tror jag kommer få i alla fall 1,5 poängs tillägg men vet inte till vilka utbildningar det kommer att gälla till, sen kanske det inte gör så mycket då alla andra får tilläggspoäng också.

Jag är lite besviken på att inte veta vad jag ska göra, fortfarande! Jag har haft gott om tid på mig och trodde att efter all den här tiden i USA så skulle jag veta lite mer. Men just nu har jag väl en sju olika utbildningar som är mer intressanta än andra men inget som direkt sticker ut. Jag kan inte göra annat än att önska att jag vaknar upp en morgon och bara veta. Annars blir det väl att bara ta något vilket jag egentligen inte vill göra.

Tuesday

Bloggen var ju avstängd igår och jag har så bra timing att det är just under dom timmarna som jag kommer på saker att skriva. Fick överraskande nog ledigt igår då det var helgdag, men kommer därmed också säkert jobba en del under helgen.

Men det blev i all fall filmkväll med "My Best Friend's Wedding" som jag sett ett antal gånger men det var länge sedan sist. Jag gillar verkligen Julia Roberts filmer!

Var ute med bilen lite idag också, bara skönt att få komma ut ifrån huset ett tag så det blev mallet en stund och banken, måste nämligen betala weekendkursen i Baltimore som jag ska åka på i April.

Cheeseburger pizza!

Det var en helt ok dag idag, hade au pair möte där jag träffade en trevlig tysk så vi bestämde oss för att åka till Montgomety Mall för sen lunch. Vi gick till California pizza kitchen och jag beställde cheeseburger pizza. Fatta glädjen, en cheeseburger pizza! Och den var verkligen jättegod också. Sen blev det choklad och kaffe.

Det var verkligen skönt att få komma ut lite, och soligt väder på det.

Lördagskväll

Efter två nätter av sömndeprivation så blev det en accidental 5 timmarsnap lagom till eftermiddagen. Ungarna var högljudda som vanligt men på något vänster sov jag igenom alarmen jag ställt.

Men nu blir det en sen kväll misstänker jag, sitter här med ett glas vin och tittar igenom bilder från New York, Portland, Seattle, Vegas m.m

Imorrn är det aupairmöte också, så får inga lcc'n imorrn och se om jag får skjuts, för just nu har vi bara en hyrbil då den ena är på verksstaden och den andra tog värdpappan när han åkte iväg.


 

Resmål!

Jag har en liten lista med platser här i USA som jag vill hinna med och se innan jag far iväg, realistiska resmål dvs,  kanske så blir det inte alla men jag hoppas på det!

Dessa är i alla fall:

Miami
Chicago
Boston
Philadelphia

Miami kommer sannolikt att prickas av i början av april, Boston och Philly prickas förhoppningsvis av i maj och Chicago blir det om jag har råd. Men tar jag bussen till Philly och Boston så behöver det inte bli så dyrt så det ska nog kunna gå vägen.

Sen måste jag ju upp till New York igen och uppleva nattlivet där :)



5 pm

Nu är det färdigjobbat för idag och ikväll blir det bara att slappa, precis som alla föregående dagar. Men kommer nog somna innan åtta då det inte blev mycket sömn inatt, hade så sjukt ont i magen men nu verkar det ha gått över tack och lov!

Ja juste det är ju fredag idag, mina dagar här just nu är alla så monotona så märker knappt någon skillnad. Så fort snön är borta ska det minsann bli andra bullar..typ.

10 februari

Under dagen idag har det snöat på och allt ligger just nu under ett väldigt tjockt täcke av snö och själv håller jag på att bli lite smågalen. Börjar känna mig lite småkrasslig också så finns inte mycket att göra bara att vänta tills ovädret är över och kunna komma tillbaka till civilisationen lite. Idag är det också precis 3 månader kvar tills min sista arbetsdag också och det är mycket som ska hinnas med tills dess.

Nej nu är jag helt färdig kan i princip bara stänga ögonen och somna direkt..

Försöker planera lite...

Nu fungerar blogg.se normalt igen för mig så nu blir det ett litet inlägg. Snön ligger kvar därute och mer är påväg, skolorna har stängt resten av veckan och kommer ingenstans så jag kommer börja klättra på väggarna snart. Jag trodde verkligen inte att det var såhär första veckan efter 21 årsdagen skulle bli men det är inte mycket att göra åt saken.

Något uppmuntrande är dock att jag håller på kolla på alternativ till semestern som kommer i slutet av mars/ början av april. Jag tänker värme, palmer, stränder och shopping och Miami låter lockande precis som San Diego. Billigaste flygbiljetterna har jag dock hittat till Los Angeles och jag behöver verkligen något billigt och bra. Ska fortsätta kolla ikväll och se om jag hittar något. Jag har heller inte hittat något bra/billigt ställe att bo på i Miami så det verkar bli en dyr affär i jämförelse med LA och San Diego.

Snow

Ja nej det blev inte mycket gjort idag, det är rätt mycket snö här nu så det är inte så mycket att göra. Jobbade extra igen och bara längtar tills våren kommer! Eller i alla fall tills all snö är borta, men det ryktas om mer på tisdag.

Nej jag har verkligen inget vettigt att skriva om just nu så ska ta att återgå till tv- tittandet...

5 februari

Jag är lite besviken på att all snö som kommit, den här helgen hade jag ju tänkt gå ut! Men får väl blr nästa förhoppningsvis. Idag har jag därmed inte fått så mycket gjort, jobbade i morse och har hoppat in ett par gånger till under dagen och passat ungarna, min helger är så fruktansvärt annorlunda nu dvs jättetråkiga. Bebisen har börjat härma ljud nu också och säger "huvve" hela tiden, jag pratar lite svenska med honom och har sagt huvve ett par gånger då han alltid envisas med att banka huvvet i dörrar och dylikt.

Men imorrn efter jobbet ska jag ta och kolla utbildningar och skriva CV, tänkte att det är dags för det nu och kommer ändå sitta fast i huset.

21!

Ja nu har man fyllt 21, och på något sätt känns det som det räcker nu för ett tag- jag kan vänta lite med att fylla 22. Idag blev det i alla fall en del jobb och dom ändrade schemat så jag nu jobbar större delen av lördagen, men ska nog lyckas hitta någon tid att gå ut på. Kommer ha au pair möte på söndagen så blir väl lite lugnt, men det kommer vara rätt nära så det är lugnt.

Har annars ätit en del födelsedagstårta som var rätt god för att vara amerikansk, annars brukar jag ha rätt svårt för amerikanska bakelser. Värdpappan verkade förvånad att jag inte skulle ut ikväll eftersom jag nu är 21, men jag börjar ju kl 7.30 imorrn och det är ju inte så att jag inte har varit ute förut så jag kan vänta till helgen.

Annars så går det segt fram, båda är hemma när jag jobbar och huset är inte stort direkt så arbetstimmarna går fruktansvärt sakta. Kommer nog inte ha en enda helg ledig fram tills april som det ser ut nu, jag kan första att dom behöver extra helgjobb när värdpappan jobbar utomlands, men när han är hemma? Dom uppskattar mycket att jag är flexibel men det är lite ge och ta tycker jag, och jag har givit väldigt mycket och aldrig krävt något...

21, Yaaaay!!!

Ja tekniskt sett så är jag 21 nu då jag är född på Sverigetid och här är det ju 6 timmar efter haha, så det räknas väl? Om inte annat så är jag officiellt 21 om mindre än 2 timmar här i staterna.

Sweeet!

LOST

Ikväll är det äntligen dags för säsongspremiären av Lost som jag definitivt ska bänka mig framför tv:n för att kolla på. Ska bli väldigt intressant att få reda på allt under denna säsong, som vad den där nummerraden är för något. Kommer ihåg i gymnasiet då Nahal och jag alltid diskuterade våra teorier under första lektionen på slutet av veckan efter gårdagskvällens avsnitt.

Monday

Timmarna verkligen kryper fram när båda värdpäronen är hemma när man jobbar, så nu är det så skönt att ha resten av dagen ledig! Måste iväg till banken nu en sväng sen blir det mat i mallet.

Ska ladda upp bilder från Grizzly Peak också när jag kommer tillbaka, det var en jättebra utsikt över San Francisco fast från andra hållet än de föregående bilderna.