Sol

En sådan här dag vill man ju helst inte behöva spendera så mycket inomhus, jag som också behöver jobba lite på att få någon bränna, sedan börjar jag längta efter att resa igen. Men man får väl hoppas det håller i sig till helgen också. Då ska jag nämligen träffa min gamla bildlärare från USA, jag tog två kurser i Portland nämligen och nu skulle hon till bla Sverige med ett gäng. Dom stannar förbi Stockholm ett par dagar så jag ska försöka vara guide på fredag.  Jag har inget bra lokalsinne här i Stockholm av någon anledning, men till slottet ska jag väl hitta i alla fall.

1st day of work

Idag var min första arbetsdag för sommaren, och med bara ett fåtal timmar sömn under natten är jag rätt så slut. Första dagen på jobbet är lite speciella också, man känner inte personalen, boende eller rutiner, så det blir lite lättare när man har kommit in i det. Men jag får lite sovmorgon imorrn i alla fall då jag jobbar kväll. Jag har blivit lite seg här på bloggen men det ska det bli ändring på. Att inte veta hur hösten blir är bara uttröttande.

Ikväll blir det mer fotboll också, jag försöker se så många matcher som möjligt och det blir ju bara mer intressant nu med alla finaler. Till min stora glädje är jag helt ledig då den stora finalen spelas, så den får inte missas.

Denna vecka är inte så lång heller, har två korta dagar på onsdag och torsdag så jag får se vad jag hittar på då.

Wednesday

Jag älskar verkligen när VM och EM är igång och man kan titta på fotboll varje dag, jag kommer verkligen sakna det när det är över! Just nu tittar jag på England spela, och får se hur det går för dem.

Men ikväll drar jag mig mot stan och ser vad som händer. Sent blir det nog i alla fall!

Sen ska man ju orka upp och klippa gräset igen, behöver lite extra pengar så jag klarar mig tills lönen kommer.

Tuesday

Igår kom jag hem från landet där jag har varit under hela helgen, och som i vanlig ordning kommer man alltid hem lite tyngre och kan knappt vänta tills det finns internet igen. Det är så långt ute på landet så det finns inte mycket mer att göra än att äta.

Idag var jag i alla fall och hämtade mitt arbetsschema, och efter att ha tagit en titt på det så kan jag säga att det ser mycket bättre ut än förut, och jag jobbar bara en enda helg. Så nu är denna vecka den sista lediga på ett tag och jag ska väl försöka få lite gjort. Jag väntar dock fortfarande på om det blir plugg i USA, det var lite problem med papprena från Värdfamiljen och jag vet inte om det har blivit fixat ännu.

Nu ska jag fortsätta lata mig och titta på Tyra Show.

Reunion collage

2 years ago

Jag har varit mycket i stan den senaste tiden och självklart har man inte kunnat undgå alla dessa studentflak som for omkring, och inte bara det, man kunde känna lukten efter dem. Det stank öl, cider och champagne lite här och var och tyskarna frågade vad som pågick egentligen med förundrande ögon. Bara en vanlig studentdag.

Min egen studentdag känns som evigheter sedan, mest för att jag har hunnit med och se så mycket annat efter det.

 
Jag 2008 och sedan Katrin som lekte svensk student för en stund

 

One year ago

Jag längtar tillbaka en hel del, det är inte alltid helt lätt att vänja sig tillbaka. I början är det så mycket nytt att ta igen men nu känner jag bara längtan efter dra iväg snart igen. Och jag försöker fortfarande vänja mig vid svenskan, just nu låter det som om jag pratar med någon sorts underlig dialekt och stakar mig mer än ofta. I ju med att tyskarna var här så blev det inte mycket svenska så har inte hunnit vänja mig mycket.




Portland, 2009

Sunday

Nu drog VM igång ordentligt med kvällens match som var Tyskland - Australien. Som jag hade gissat så vann ju Tyskland, så ingen överraskning där inte.

Just nu försöker jag ta vara på min lediga tid, jag tror det måste vara den längsta tiden av ledighet på kanske tre- fyra år. Jag vill också börja springa regelbundet också och skulle ut idag men hittade inga skor som jag kunde springa i, och jag kan inte ta mina vanliga då min ena fot inte har varit helt hundra sedan jag var 17.

Imorrn ska jag i alla fall iväg och fixa fram de visumpapper som jag kommer behöva och få ordning på det, sedan måste jag kolla upp när jag senast måste vara tillbaka i USA igen. Hoppas jag får klartecken från värdfamiljen att allt är inlämnat imorrn också...

Helg!

Efter en kväll på östermalm drog jag på fredagen ut med några från min gamla gymnasieklass. Kvällen blev inte så lyckad dock, vilket man verkligen inte kan undgå då man till och med hinner hem innan tågen slutat gå. Så idag är jag allmänt seg, men jag har i alla fall orkat att damsuga lite.

Men man får inte glömma att VM har satt igång!! Jag hann med och se första halvleken mellan Sydafrika och Mexico och ikväll blir det att sätta sig i soffan och titta lite mer. Imorrn spelar också Tyskland sin första match, och jag som aldrig brukar heja på dem kommer säkert önska att dom får i några bollar i mål. Ja, så kan det gå.

En månad av fotboll, kan det bli bättre?!

Nu drar jag mig till tv:n för att se Nigeria mot Argentina, och ikväll blir det England mot USA.

Tillbaks!

Denna vecka har det varit mycket och jag har inte varit hemma mer än 30 minuter då jag stannade över hos Carro. Hanna och Laura åkte hem i söndags och Katrin stannade tills i natt. Flygbussen gick kl 4 på natten så det var ingen ide att gå och lägga sig innan, så jag tog nattbussen hem efter det. Men vi har haft fullt upp och gjort allt möjligt och det var verkligen på tiden att vi sågs igen. Jag hoppas det inte dröjer ett år igen innan vi ses nästa gång. Jag hoppas jag hinner iväg till Tyskland innan jag drar till USA igen.

Så det har blivit mycket sushi, två besök på grönan, utgång och hemmakvällar med vin och Sex & the city, shopping och en del annat. Och sen fick jag jobbet också så jag börjar i slutet av denna månad. Skönt att det ordnade sig också :)


Utgång!!

Nu har vi gjort en massa shopping och ikväll ska vi laga middag och sedan bege oss ut i Stockholm, antingen blir det Pure eller Ambassadeur igen.

Har dock inte hört något vidare om jobbet så får väl ta och leta efter något annat tror jag.

Men ikväll blir det paaarteeey!!

Reunion!!

Nu är det onsdag natt och jag har lite svårt att sova men ska göra ett försök så fort datorn stängs av, då mitt batteri kommer ta slut. Mötte tyskarna och Carro vid cityterminalen och under kvällen har det blivit pizza, kebab och vin och så har vi tagit igen oss lite från året. Tänk att det var ett år sedan nästan! Imorrn drar vi in till stan allihopa och möter upp Hanna som anländer från Tyskland, och så blir det lite shopping.

 

Tisdag var det

Det har blivit ett par dagar sedan jag skrev något men tiden har runnit iväg. Nu har jag äntligen fått tillbaka depositionen, och har tjänat lite extra på att klippa gräs, så jag borde ha nog med pengar för en liten stund. Men jag vet fortfarande ingenting om det blir jobb eller inte i sommar, men hoppas det löser sig snart!

Igår hade jag bara tänkt chilla men drog med Nahla lite spontant som sms:a efter nio, så kom inte hem förrens vid fem- tiden. Jag har fortfarande int ekommit in i en normal dygnsrytm här, men ikväll hoppas jag att somnar i tid för imorrn måste jag upp tidigt och hämta tyskarna.

Så det blir äntligen en reunion här snart! Måste hinna städa lägenheten ikväll också, men är helt slut så jag får se...