Last of 2010

Inte långt kvar till tolvslaget nu! Ska dock tvinga mig själv att sova snart därefter så jag inte försover mig imorgon, sedan får jag dricka en hel del kaffe för att orka med. Detta år har varit trist till stora delar, och roligt ibland, är glad att jag hann med att resa en del för framöver blir det nog inte så mycket på ett tag.


Fun things 2010:

San Francisco, dit hade jag längtat att åka till under många år och att se Golden Gate bron med egna ögon var rätt kul!

Miami, hade aldrig riktigt åkt på solsemester tidigare och nu fick jag rejäla brännmärken efter en liten stund på South beach i mars. Och jag har fortfarande kvar linjerna! Sedan var det ju Spring Break den veckan vilket man tog vara på förstås.

Celebrity spotting, detta var nog mitt kändistätaste år. Kardashians, Alicia Keys, First lady, Morgan Freeman, Donatella Versace m.m. 

Chicago, Boston, och New York såklart, var definitivt några höjdpunkter!

Home coming! (x2)

Reunion med au pair gänget i Stockholm och Tyskland! 



Sedan finns det ju så klart en mindre rolig lista, med diverse misslyckanden och slöseri med tid. Jag hoppas i alla fall att 2011 blir intressant och ser fram emot att starta på nytt i ju med hemgången från USA där jag varit dom senaste åren. En ny fas helt enkelt.

Dessa latar dagar

Vad skönt det kan vara med lata dagar, och på samma gång väldigt rastlöst och otåligt. Jag håller på intala mig själv att jag kommer längta tillbaka till detta när jag sitter framför en massa skolböcker och knappt har råd med en liten paus, så jag borde inte vara så rastlös.

Snart är det nyårsafton också, den roligaste hittils var den i Las Vegas för två år sedan då vi stod samlade utanför ett casino på the strip och räknade ner sekunderna till tolvslaget. Men i år blir det en lugn och nykter kväll, så jag är redo att stiga upp halv sex på morgonen och köra iväg till jobbet. Det enda positiva i detta att det blir extra pengar vilket jag definitivt behöver, men annars borde jag ta och gömma telefonen lite bättre så jag slutar att svara i sömnen och tacka ja till saker utan att tänka efter.

Not too bad

Jag bytte skift så jag jobbade kväll idag istället för att behöva gå upp tidigt och jobba imorrn, och det är jag rätt glad över just nu för det betyder att jag ha ett House maraton på datorn och sova ut imorgon. Jag har också passat på och planera ekonomin för i vår, eller mer räknat ut hur finansieringen av min tandställning kommer se ut, och om allt går som planerat är alla pengar inne tills slutet av mars! Det är inte dåligt och därmed behöver jag inte oroa mig om det så mycket plus att jag kan ha råd och unna mig en utlandsresa efter sommaren. Jag hoppas också verkligen att tandställningen kommer ge goda resultat, för då kommer jag äntligen kunna sluta oroa mig om hur mina tänder ser ut så fort jag öppnar käften.

Imorrn hoppas jag att det inte är allt för hysteriskt i köpcentrumen, för jag ska passa på att använda presentkorten jag fick i julklapp, men annars får man väl armbåga sig fram.

Juldagen

Jag körde till jobbet igår och var nästan på väg att sladda in i en snöhög när jag skulle in till området, det var riktigt halt på flera ställen, så resan hem tog lite längre tid och vid 22 tiden var jag framme hos farmor. Så det blev en sen julmiddag, men mycket julskinka i flera omgångar följt av julklappsöppning. Nu får jag sitta och äta en massa choklad ett tag då jag har samlat på mig ett par askar och har en ännu oöppnad adventskalender, det enda dåliga med det är att jag kommer få ett utbrott med arga finnar, men det ordnar sig nog.

Imorrn kommer också det andra antagningsbeskedet, men förväntar mig ingen direkt skillnad, reservplatserna är fortfarande way up there.

Nej nu väntar mera julmust i kylen, och efter dessa juletider är över får man sätta igång och träna ordentligt med alla extra kilon man har slängt på sig.

Dan före dan

Nu är det snart jul igen, och i år firar jag den i Sverige igen (fast det blir försenat för min del då jag slutar kl 21 imorrn). När man var liten satt man vid den här tiden och bara räknade ner timmarna och kämpade för att hålla sig vaken så länge man bara orkade. Julafton var verkligen det bästa jag visste, men nu när man har blivit äldre är det inte samma sak längre. Därmed slipper man också denna post-julafton-deprissionen då man kom på att det är ju ett HELT år kvar till nästa gång.

Nu ska jag äta lite julskinka, sen få sovmorgon och dra mig iväg till jobbet igen innan jag får öppna några julklappar på kvällen. Sen är jag ledig i helgen!


                       

Skönt att vara hemma

Fick någon fråga om hur mycket fritid jag får, menar du under 7-21 passet jag skrev om i det inlägg du kommenterade? För svaret på det är i alla fall 2 timmar, ofta på eftermiddagen då det är lugnt.

Idag var det en riktigt lång dag, man gör verkligen allt under hela dagen och tillslut sviker energin men man måste ha koll på att allt utförs och alla mediciner ska ges osv. Men desto skönare är det att bara kunna däcka hemma sen och veta att man är ledig dagen efter.

Varje gång jag tittade ut genom fönstret idag på jobbet vräkte snön bara ner, och jag vet inte om jag har sett så här mycket snö någongång. Visst kan det vara mysigt men också väldigt opraktiskt, särskilt när man ska ta sig någonstans. Jag hoppas i alla fall på snöstopp nu, detta är mer än nog för denna vinter. Det ska i alla fall bli intressant hurvida jag  prickar någon snödriva eller inte när jag kör till jobbet i veckan.

Trött!

Gick upp väldigt tidigt imorse och efter jobbet då jag kämpat mig hem i snöovädret var jag så trött att jag inte kunde motstå en nap. När ögonen svider och man kan inte koncentrera sig så kan jag inte hålla emot. Imorrn jobbar jag också, men kommer nog gå dit tidigare då all snö säkert kommer ge några förseningar i trafiken och jag gillar inte att vara sen.

Det är i alla fall mycket lättare att ta sig fram i all snö här än det var i USA, under mitt första år då det inte ens var sååå mycket snö i Portland blev det kaos och det var väldigt svårt att ta sig runt som vanligt. Förra året i Washington var inte heller roligt, där blev jag rejält insnöad då plogningen uppenbarligen inte var någon prioritet och inga trottoarer fanns tillgängliga.

Dyrt

Tandställningen jag har på gång kommer kosta mer än vad jag trodde, så jag får ta lån i alla fall. Men om allt går enligt planen så har jag sparat ihop nog med pengar så det blir fixat till sommaren så kan jag ta det lugnare sen. Om ett och ett halvt år hoppas jag på en betydlig förändring med tänderna så det blir värt det!

Imorrn måste jag upp tidigt och jobba, får ställa alla klockor jag hittar så jag vaknar i tid!

15 december

Det har varit ett par lata dagar nu, men snart ska jag iväg till tandläkaren och efter det köpa några saker i centrum. Imorrn blir det upp tidigt och gå till jobbet där jag börjar kl.7. Jag har också äntligen fått hem fotona till scrapbooken som nu har påbörjats, hoppas på att få den andra delen idag så jag kan fortsätta. Det finns så mycket bilder, men så lite plats. Fick ett mail av värdfam. igår också, lillen hade blivit sjuk igen och åkt ambulans till sjukhuset mitt i natten, men ska vara på bättringsvägen nu tack och lov. Sådana nyheter är inte roliga att få, men han är ok i alla fall!

Pratar i sömnen

Nu har jag gjort det igen, har sovit djupt hela dagen och i sömnen svarat i telefonen när det ringde från jobbet. Fan. Jag kan ju ha sagt vad som helst? Samtalet varade bara i 8 sekunder, men jag kan säkert hinna med massa tokiga repliker på den tiden. Mina drömmar är alltid så jäkla konstiga och inatt drömde jag att jag var på smällen. Sen fick jag straffböter för att ha pratat i telefonen på flygplanet hem till Sverige.


I bästa fall trodde jag att det var alarmklockan som ringde och försökte stänga av den, får hoppas på det!

Another december day

Det blev en del pass till nu, men det kommer ändå ge nog med utrymme för lediga dagar. Men det är bra att ha lita fasta tider och ha lite jobb så man håller sig sysselsatt, annars ska jag ängna mig åt lite småprojekt såsom målningar, låtar och lite annat.


                                  

En ledig vecka

I helgen var jag uppe i norrland och vi hade en minijul, så det blev lite julklappsöppning och en härlig julmiddag som avslutades med spel. Julskinka är verkligen det bästa! Nu sitter jag hemma igen och väcktes av ett samtal från jobbet, och är det någongång jag går med på saker är det när jag inte riktigt är vaken. Står nu uppe på ett pass på julafton, och den 1:a och 2:a januari, men det blir pengar och det kommer jag behöva då jag inte ska ta något studielån utan får förlita mig på bidraget och extrapass. Men förhoppningsvis blir det mer pass, så jag får en extra inkomst varje månad. Dessutom har jag gott om tid att lata mig innan skolan början den 19:e januari, så det blir bra med en sysselsättning.

Just nu är det bara chill, dricker julmust och har en egen paradis ask att äta, en julkalender att ta ifatt, och snart ska jag inhandla lite lussebullar och lyssna på en massa svensk musik jag precis laddat ner från itunes.

December day

Det har varit en skön dag, massa julmust och mat och var en sväng till centrum och köpte en varm kofta och växlade pengar. Sen känns det bra också att veta vad som sker till våren, jag ska tydligen bli sjuksköterska!

Sen kom jag äntligen igång och skickade efter bilder att sätta in i min scrapbook, vilket blir en bra sysselsättning nu under jullovet. Nästa vecka väntar tandläkaren, och ska äntligen gå iväg till läkaren och se om dom kan skära bort knölen åt mig. Ska iväg och träffa lite folk man inte sett på ett tag, och jag hoppas på någon uttgång som är way overdue!

Hemma i min säng

Det har varit en lååång dag och jag har inte sovit på 30 timmar så snart däckar jag ganska säkert här i sängen. Kebab, lussebullar, julmust, en trissvinst och snö har denna dag bestått av och nu är jag helt slut!

Ska få en ordentlig sömn nu så jag får någonting gjort och inte sover bort hela dagen.

Snart på väg till flygplatsen

Nu är det mest bara datorn som ska packas ner, och lite grejer i handbaggaget annars är det mesta iordning nu så jag kan ta en liten paus.

Vid halv sex ikväll går jag på planet till Boston som tar mig till Reykjavik, och lite efter midnatt eastern time är det dags att boarda planet till Arlanda. Så vid lunchtid imorrn ska jag vara framme. Hoppas att jag kan sova lite på planet och att det finns en tv, så jag har något att göra, dessa flygningar över pölen kan verkligen vara långsamma.

Laters!

Uppdrag packning

Ikväll har jag packat och städat ordentligt och det mesta är nu klart inför morgondagen. Fick ett par rejäla kramar av 10 åringen innan jag behövde ta tag i allt som skulle göras, och han är verkligen ingen som ger någon en kram för mycket direkt. Men han är i skolan när jag åker iväg så det fick bli hejdå ikväll. Sen ville lillpiglet inte släppa taget, men honom kommer jag ju se en del imorrn.

Men nu är det dags, det är dags att åka återvända till Sverige och det blir mycket nytt vilket jag ser fram emot och dom närmsta veckorna blir det en hel del att göra.

Nu ska jag fixa lite till innan jag varvar ner med något serieavsnitt.

2 dagar kvar

Nu börjar energin komma tillbaka, och idag åkte vi alla och lunchade på en mexikansk restaurang och det var verkligen supergod mat.Det jag gillar är också att man får så mycket att man har så mycket kvar så man kan äta det till middag också. Jag fick en liten överraskning också, en present från värdfamiljen. Det var ett halsband från Macy's med tre hjärtan på, ett för varje barn vilket var väldigt fint, och en fin gest också!

Ikväll har jag packat, och jag inser nu att jag har varit lite för optimistiskt med att tänka att allt kommer få plats. Jag kommer få klämma in det sista som ska i och se om blixtlåset pallar trycket. Imorgon väntar städning och så ska jag slänga ut en massa skräp.

Nu börjar jag också verkligen se fram emot att få slänga ner en rejäl kebabtallrik när jag kommer hem och fixa i mitt rum som fått en stor ny säng, för dom jag inte leva utan längre.


      

Tung vecka

Denna vecka har verkligen varit tung och det går väldigt sakta framåt, jag har inte mycket energi till någonting och är helt slut om kvällarna. Aptiten har heller inte hunnit komma fram ordentligt . Usch, vad det är långsamt att vara sjuk! Nu får det vara nog tycker jag.

Packningen har jag bara skjutit upp men planerar att börja imorrn efter att jag har inhandlat några saker och haft en avtackningslunch med vfamiljen.

Veckans ljusglimt var i alla fall kvällens avsnitt av Så mycket bättre och snart är jag redo att däcka i sängen. Hoppas att jag mår bättre tills på tisdag så flygresan inte blir för besvärlig och sen ska jag på fredag upp till landet om nu tåget går, har läst om så mycket strul med SJ så man vet ju aldrig hur det blir.

Virrpanna

Mår fortfarande inte helt ok och medicinen jag fick hämta ut får jag bara ont i magen av och kan verkligen ta mer av den längre, så jag ligger mest bara i sängen och sippar på äppeljuice.

Har typ blivit helt förvirrad av allt detta, glömmer bort saker jag precis kollat, pratat om och om plånboken verkligen ligger i väskan som jag igår fick kolla 5 gånger innan jag var övertygad. Virrigt värre.

Så blev det ett besök på akuten i alla fall

Jag kunde inte stå ut något mer idag så jag bad vm att skjutsa mig till akuten där jag blev inlaggd och fick dropp och mediciner. Mådde dock nästan lika dåligt när jag lämnade akuten, och först nu när jag hämtade upp medicinen har jag kunnat dricka och äta lite soppa.

Fyfan vad försvagad man blir efter detta, jag som är väldigt lättstucken blev rejält huggen med nålar idag då mina vener krympt ihop.

Hoppas att imorrn är sista dagen jag känner mig sjuk, men måste räkna med lite tid att återhämta mig, så det får bli ett par dagar med vila.

I knew it...

Började misstänka att jag hade dragit på mig viruset igår morse och mot kvällen var det ett faktum. 5 jäkla kilo har jag redan gått ner, det är som en ofrivillig hemsk bantningskur och var uppe hela natten. En massa cravings får jag också som dessvärre är omöjliga just nu, skulle göra allt för att kunna dricka ett glas äppeljuice just nu.

Nu är jag helt slut, får ta och sova lite mer