Tentan rättad!

Idag kom tentaresultatet in på anatomin och det gick väldigt bra måste jag säga! Fick högsta betyg så kan inte mer än att vara helnöjd med det. Men man hinner ju bygga upp en del oro under de där tre veckorna man väntat, som nu visats sig vara helt onödigt. Men i första terminen ska man allt bli härdad, men stressen till första muntan var nog värst. Den muntliga till mikrobiologin vi hade i början av denna vecka var jag inte alls nervös inför.

Nästan påsk

Hos tandläkaren idag:

"Ok, andas inte nu..."
(Jag som har munnen uppspänd av saker kan bara spänna upp ögonen till svar).
"Jag tappade en sak..."

Nu har jag fullt stålverk i munnen och det spänner som sjutton och jag får inte ihop tänderna då tandställningen är i vägen. Ska bli intressant att se hur jag ska kunna tugga sen, nudlarna jag åt nyss fick sväljas hela om jag inte tuggade dom med framtänderna.

Ikväll ska jag fortsätta läsa om geriatriska sjukdomar och mycket annat hinns nog inte med. Hela helgen lär nog se lika dan ut...
 

Helgen

Jag förvånade mig själv med att faktiskt vakna i tid helt självmant idag och sitter nu med dagens första kaffe och vad som ser ut som bra väder ute. Men efter att ha jagat en tenta hela natten och gå igenom sida för sida för att se vad jag fick, ville jag nog inte plåga mig mer, utan vaknade upp.

Och föreläsningarna i fredags gick jättebra, var inte ett dugg nervös utan allt flöt på väldigt bra och vi fick bra respons från eleverna. Det var faktiskt kul emellanåt och inte alls jobbigt som jag misstänkte att det skulle vara när jag först såg vad det handlade om.

Denna vecka blir det nog fullt upp också, mikrobiologiexam imorrn, sammanställa all information jag behöver inför nästa tenta och försöka lära mig så mycket jag om det, uppgifter ska in osv. Så mycket plugg väntar!

Torsdag

Nu drar det ihop sig till föreläsningarna vi ska hålla imorrn, 1h x 3 timmar blir det totalt för gymnasieeleverna. Men jag tycker vi har lagt upp ett bra schema för morgondagen, så det ska gå. Sen väntar man spänt på anatomi & fysiologi resultatet, antingen är man lyckligt ovetandes eller så oroar man sig i onödan över vad det blir. Men det lär nog dröja lite till innan man får veta...

Plugg, jobb, plugg...

Denna kväll ska spenderas på andra sidan baren denna gång, så det blir jobb från 18-01 ikväll. Sen blir det nog bara att dra sig hemåt och sova, för imorrn blir det plugg hela dagen. Först ska mikrobiologifrågorna vara klara, sedan måste jag läsa och leta bra info inför de sex och samlevnads lektioner vi ska hålla för 3 gymnasieklasser nästa vecka, och det är på en timme vardera så vi måste ha en del att gå på. Sen till det måste lite gurkor införskaffas och besök på UM för att få lite, ehrm, material till våra lektioner. Hehehe. Jag undrar om det här blir värst för oss eller dom? Men det verkar mest kul faktiskt! Haha

Nej nu måste jag göra mig i ordning, om man ska komma till jobbet i tid.

Kaffe

Idag är huvudet tungt som en sten, ögonlocken lite tyngre och resten av mig bara väldigt seg. Ska också byta ut powernapen mot kaffe så jag får ordning på dygnsrytmen som lär behövas framöver, för att inte tala om alla instuderingsfrågor jag har kvar att göra.

Någon gång ska jag självmant kunna gå upp innan 9 en ledig dag. Snart.

Mikrobiologi

Mikrobiologi är det var det står på schemat denna vecka, så nu är jag i full gång att besvara instuderingsfrågor. Sen ska det bli intressant att se hurvida man kommer upp i tid imorrn, då jag sov alldeles för länge idag Men upp måste jag och springa på föreläsningen som börjar kl 9.

Sen blev det lite ändrade planer med (mini) semestern i sommar, istället för Rom blir det Franska rivieran, så i mitten på juni sitter jag på ett plan till Nice, via Bryssel. En liten dagtur till Monaco blir det nog också. Det ska bli härligt att resa lite igen!



Ny vecka, ny kurs på gång

Nu har jag även gjort och klarat syn/hörsel/balans testen på nätet, och i fredags gjorde jag informationskompetens testen, så det är skönt att ha det ur vägen, nu fattas bara att få reda på hur den stora tentan gick, som man tvärr lär få vänta ett tag på. Jag vet att jag klantade till mig på några frågor som jag egentligen kunde och kom på det strax efter jag lämnat salen. Det var i alla fall bara en fråga (dock bara på en poäng) som jag inte visste. Så det borde ju gå bra! Jag vet ju i alla fall att jag kan det här så det skulle krävas lite rejäl otur om jag inte skulle fixa det.

Nu gäller det att koncentrera sig på nästa tema som drar igång!

Tentan skriven och KLAR!!

Idag hade vi första salstentan, så det var bara att åka dit och hoppas att allt sjunkit in i huvudet. Det var två häften vi skulle fylla, och det tog sin lilla tid, och på vissa frågor var jag lite osäker på. Nu efteråt kommer man på vad man skulle ha skrivit, och jag vet att på två av frågorna har jag totaltorskat men sett utöver det hela gick det nog ganska bra. Försöker också att inte sitta och tänka på hur jag skulle skrivit, för nu är det ändå inget jag kan göra åt det och svaret kommer om ca 3 veckor skulle jag tro.

Men det känns så skönt att ha det ha det här avsnittet klart! Det var intensivt och mycket att ta in, men man får bara hoppas att all tid man lagt ner också ger resultat på tentan.

Så denna kväll har jag tagit ledigt och precis vaknat från en välbehövd nap, och imorrn ska jag ta och genomföra syn, hörsel och balans testet som är nätbaserat och få det klart också, för nästa vecka är det dags för nästa tema, vilket är mikrobiologi och immunologi.


                                
                                                Nu blir det fredagschill och Grey's Anatomy!