Bara två veckor kvar

Har haft en bra vecka ur träningssynpunkt, det har blivit flertalet pass och bara kännts kul att gå dit! Att det bara tar knappt 10 minuter att cykla dit gör det också ännu lättare att pallra sig dit. Så nu har man träningsvärk som jag faktiskt gillar, då känns det mer som att man har gjort någonting.

Nu är vi snart inne på näst sista veckan i skolan för terminen, och det är bara en föreläsning kvar med följande uppgift och seminarium, och sedan HLR på KCC. Inte mycket, sen drar sommarn igång.

Det har gått ganska fort det här, och bara för ett år sedan hade jag inte en aning om hur det skulle bli, bara att hösten skulle spenderas i USA. Men det är bra att det blev såhär, tror verkligen jag tog rätt beslut!

Riktigt nice

Jaaa! Vad bra. När jag vaknade upp från min nap, som jag egentligen inte skulle behövt då jag försov mig vansinnigt imorse så såg jag på SEO att tentaresultaten var inne. Tog en liten stund innan jag klickade mig fram, men som tur är gick det bra!

Så nu är folkhälsa, gerontologi, hälsopsykologi och hälsopedagogik avbockat i listan. Vad skönt att slippa omtentor och ha hela termin 1 klar snart!

Idag fick jag en cykel också, nu har jag inga ursäkter till att inte dra till gymmet heller, och jag tror träning kan pumpa upp resultaten ännu högre. Så det blir full fart till termin 2!

Friday

Jag har faktiskt dragit mig iväg till gymmet en gång, fick ett träningsprogram som jag ska följa, men hann inte riktigt träna då jag glömde nycklarna och var tvungen att rusa tillbaka ihopp om att bli insläppt innan 22.

Anyways, ser fram emot att börja träna ordentligt nu, också för att jobbet i sommar kommer kännas mycket lättare om man blivit lite starkare och piggare. Annars kommer man nog hem helt slut, som förra sommaren.

Nu är det också slutspurt i skolan, tänk att det bara är 3 veckor kvar av termin 1! Det har gått fort, även om det känns som om man knappt gjort något annat. Men det ska bli skönt med sommarlov!

Nu så

Nu har jag åter igen skaffat gymkort, denna gång på svensk mark efter pass på 24H Fitness och YMCA. Ser fram emot att sitta och svettas på en motionscykel och dylikt och lyfta diverse vikter. Denna något så stillasittande vårtermin ska få sitt slut och i höst ska jag piggt komma tillbaka och ta tag i nästa termin. Innan det ska det bli ett par tunga veckor med jobb, och någon resa.

Nu har vi även haft vår sista tenta för denna termin, och resultatet lär nog dröja 2 veckor till, och för tillfället tar fältstudierna upp våran tid. Men jag måste säga att anatomin har varit höjdpunkten hittils, att sitta och läsa om nervsystemet och annat roligt har varit superintressant och jag saknar det! Hälsopsykologi var visserligen också intressant och givande, men folkhälsa, geriatrik och gerontologi är inte lika dicipliningivande som anatomin var.

Sen kommer nog sommaren innehålla lite plugg också, jag ska ha mina egna mattesessioner för att allt ska sitta i ryggraden så att säga och kunna naila första läkemedelsberäkningstentan. Men i kombination med träning och därmed ökat blodflöde till mitt huvud ska det nog gå vägen.

Nu hemmachillar jag lite med en ledig hemma kväll och sovmorgon imorrn såhär mitt i veckan.


Obduktion

Nu har jag en rejäl plugghelg framför mig, blir att sitta nonstop fram till tisdag. Denna vecka har man dock hunnit med en del saker, på onsdagen fick vi vara med på en obduktion, och jag visste inte riktigt hur det skulle gå till och kunde knappt föreställa mig hur det verkligen skulle se ut. När vi kom dit fick vi sätta på oss rockar och skoskydd, en stund in på obduktionen även munskydd och handskar. Vi fick se allt från hjärna till artärer och sjukliga förändringar i organen. Man har ju sett bilder från böckerna, men att se allt i verkligheten är helt overkligt. Lukten trängde sig på också då och då under vissa moment, men det var inte så farligt som jag hade trott innan, men lite svårt att skaka av sig. Det kan vara ett bra lärotillfälle, men jag skulle aldrig vilja jobba med detta, jag vill att mina patienter kommer hem levande och friska när jag har träffat dem!

1 Maj

Igår var det 50 års fest och inte fick man något plugg gjort på hela dagen, men man behöver ett litet break då och då, men nu behöver jag komma upp i samma tempo som inför anatomin. Nästa tenta väntar om lite mer än en vecka, och då behöver jag verkligen ha läst in allt.

Så idag blir det att sitta hela dagen och inte göra något annat än att plugga, för nästa vecka har vi en del uppgifter som ska in, och på onsdagen ska vi på obduktion på Danderyds sjukhus.

Nu blir det åter till böckerna...