NYE in NYC!

Okej, jag har tre par byxor på mig, flertalet tröjor, im ready to go! Ska strax ta och åka, ska få skjuts till metron så det sparar lite tid.

Vi vet inte riktigt vad vi ska göra där uppe, men något hittar vi nog på!

Se u nxt year! (om nu inte bussen går sönder eller något)

Tisdag

Det har bara varit jobb de senaste dagarna så har inte hunnit med så mycket. Imorrn ska jag i alla fall ta och köpa varma skor, för det kommer sannolikt vara svinkallt (ännu mer än det är här just nu) i New York, och vi ska vara utomhus större delan av dagen. Men ser fram emot att komma iväg, om än bara för en dag.

Sen ska jag planera semestern och boka inom kort. San Francisco blir definitivt ett av resmålen!

500 Days

Kom precis på att det var idag 500 dagar sedan jag lämnade Sverige och åkte iväg till New York och påbörjade tiden som au pair här i USA.

Känns som jättelänge sedan, men på något sätt har det gått fruktansvärt fort också...

Christmas day

Nu sitter jag med en kaffe och svensk choklad och lyssnar på lite julmusik. Tidigare var det julklappsutdelning och även jag fick en del paket, jag hade ju redan fått en i förskott så hade inte förväntat mig mer så det kom som en glad överraskning! Fick en väska, tröja och halsduk, skönhetsprodukter och godis.

Tog också en del bilder igår, från då vivar nere vid vita huset och kollade på julgranen, så här kommer ett par st:




Varje stat har sin egen pyntade julgran...



Det har varit en rätt bra jul det här, och annorlunda mot den i Sverige så det har varit en kul upplevelse.

God jul

Efter en del skypande så ska jag och värdfamiljen snart iväg och äta på en svensk restaurang och sedan åka ner till vita huset och kolla på julgranen.

Och sen blir det mer chokladätande ikväll!

Best christmas gift EVER!!

Efter jag vaknat upp vid nio tiden idag låg det ett stor paket som var skickat från Sverige utanför min dörr, och när jag tittar inuti så vad ser jag?! Jo, 13 stora chokladkakor! OMG moment big time. Snacka om att få en bra start på dagen.

Jag kommer ju få värsta finnattacken också, men det får det vara värt! Bara dom inte hamnar mitt på näsan...



Tack!!

Julshopping

Jag brukar alltid vara ute i sista stund och köpa julklappar, och för att inte bryta trenden väntade jag tills idag att slå till. Eller ja, sanningen är att jag är helt hopplös när det kommer till den punkten då jag är så fruktansvärt dålig på att komma på vad jag ska ge. Mycket trafik var det också när jag tog bilen till mallet, och vägarna mindre pga all snö som fortfarande är kvar.

Det blir väl lite trevligt med snö till jul, men jag ger det tills dagen efter jul på sig att försvinna, för jag börjar bli rätt så rastlös här i huset och vill helst bara ha sol och värme tillbaka men det lär vänta ett bra tag.

New York City

Nu har jag precis bokat en biljett till New York, så det är där jag kommer tillbringa nyår vilket känns rätt awesome. Vad vi ska göra på Manhattan vet jag inte ännu, det var länge prat om att dra till Times Square och ringa in det nya året där, men vad jag hört så måste man åka dit mycket tidigt då det kommer vara mycket folk och man tillåts inte ha några toalett pauser, för då förlorar man sin plats. Men är det någon gång man ska göra detta är det väl nu, för nu är chansen.

Nu känns det som att året har gått förbi i en jäkla fart, redan ett år sedan jag och resten av gänget planerade inför nyår 08/09. Det var verkligen det bästa nyåret jag någonsin firat, det kommer definitivt bli svårslaget. Inte bara för att vi var i Las Vegas, men att (nästan) hela gänget var fortfarande samlat och vi hade hur kul som helst ihop.

New York kommer inte bli illa heller, jag vet att det är något jag bara kunde drömma om för bara två år sedan, och jag hoppas verkligen inte att något kommer iväg för den planen som tex ett nytt snöoväder.



Men nu blir det lite desperate housewives innan jag lägger mig är det tänkt..



Lördagsfilm

Sen igår kväll har det snöat nästan konstant tills nu ikväll. Jag har nog inte sett så mycket snö sen jag var i Sverige. Så det har blivit mycket serie tittande idag, och såg ikapp mig på Gossip Girl.

Sen ser det ut som att det blir New York över nyår, fått klartecken på vart jag kan bo under vistelsen, nu återstår det bara att se om det finns någon bra buss att ta.

Men nu blir det äntligen dags för Män som hatar kvinnor som jag ska ta och se. Kommer ihåg att jag blev helt fast i böckerna och har velat se filmen hur länge som helst nu, och det fanns bara en intetsägande trailer ute av filmen innan jag åkte till USA.

I miss jullov!

Jag har varit såå seg de senaste dagarna, och har inte fått mycket gjort. Jo, en sak, första gymbesöket sedan december förra året, men bortsett från det så har jag inte haft mycket för mig.

Jag saknar att ha jullov också. Det var ju två år sedan jag hade det sist och nu när jag jobbar så blir det inte mycket julkänsla heller. Det är 19:e idag och det märkte jag nu precis, annars brukar jag alltid ha koll och kan knappt vänta tills det blir jul. Men här kommer det nog inte kännas som någon riktig jul, men ska och försöka öka på stämningen med lite julmusik idag i alla fall.

Musse buggar med Tom

Tuesday

Idag blev det att säga hejdå till Janina som flyttar upp till New Jersey ikväll, och får förhoppningsvis det mycket bättre i den värdfamiljen. Hennes förra blir nog inte ens beviljade en ny au pair, vilket är bra då jag inte tror att någon skulle trivas där över huvudtaget.

Imorgon blir det nog första gången på nya gymmet, YMCA, på arbetstid med värdmamman. Vi ska sätta in ungarna på day care enheten och gå iväg och träna lite.

Och tittade på ett av de nyare avsnitten av how i met your mother igår, och det måste ha varit de roligaste avsnittet hittils!! Barney och Robin går igenom en rough patch, och jag skrattade mig igenom hela avsnittet.



Barney, inte riktigt som vi är vana att se honom.

Om det här att studera här...

Idag pratade jag lite mer med värdfamiljen om möjligheten att stanna här efter au pair tiden och plugga, och ska nog iväg och bestämma möte med en international student counselor och se efter lite för mer information.

Det är lite roligt också att dom snackar liksom om att jag skulle få stanna här hur många år som helst eftersom allt går så bra, så det är ju roligt att dom uppskattar en här med jobbet jag gör. Flera år skulle jag nog inte stanna, jag känner verkligen för att hitta min egna lägenhet snart men om jag skulle plugga här så blir det ju nog så att jag stannar med dem under den tiden.

Men jag vet inte ens om det verkligen skulle gå ihop ekonomiskt än så jag får efterforska lite mer.

Monkey

För en vecka sedan fick jag till min stora glädje choklad skickat till mig från Sverige, och jag tycker den smakar mycket bättre än den från IKEA i USA. Men den glädjen varade inte länge då Monkey (hunden) hade gått in i mitt rum och ätit upp den. Jag stänger alltid dörren när jag går då jag inte litar på den hunden men tre åringen brukar alltid öppna och titta om jag är där ibland så han hade kommit in.

Men hursom så hade Monkey även rensat chokladförrådet i värmammans garderob idag också och nu mår han inte så bra utan ligger på golvet och tjuter titt som tätt. Han är rätt stor men har säkert fått i sig en hel del, så hoppas det inte tar ihjäl honom.

Inga ursäkter kvar!

Att träna alltså, haha. Värdfamiljen joinade precis ett gym i närheten och addade mig som medlem så nu jäklar ska det tränas. Det bästa är också att jag kan göra det på arbetstid då jag kan dit ungarna och sätta in dom på day care enheten medans jag går och tränar i 2 timmar.

I Portland var jag medlem på ett gym och tränade lite, men det var länge sen nu och väldigt ovant att inte gå någonstans och träna. Spelade ju fotboll i Sverige och brukade träna 5-6 gånger i veckan och här...ja jag vet inte vad som har hänt. Men det ska det bli ändring på nu!

Damn you past Ida

Jag är fortfarande inte säker på vad jag ska göra efter au pair tiden. I dagarna blev också första urvalet klart på studera.nu och jag blev antagen till Sophiahemmet's SSK utbildning i Stockholm. Men jag ska inte börja plugga nu i vår i alla fall så det spelar egentligen ingen roll, men jag måste verkligen bestämma mig snart om vad det ska bli också än att bara söka någonstans.

Förut var det mer "that's future Ida's problem". Men nu är det här. Får hoppas på att vakna upp imorgon och bara veta, för nu kan jag inte skjuta upp det så mycket till.

Glas half full

Idag är en såndär riktigt seg dag då humöret inte är på topp utan ordentlig orsak. Har precis slutat och la mig i sängen och nu har jag riktigt svårt att ta mig ur den också. Hade tänkt dra mig till mallet för lite nudles eller sushi om jag bara kan ta mig upp igen.

Tiden gå riktigt sakta ibland, men å andra sidan så är det redan 9:e december. Förra året runt den här tiden var allt hur bra som helst i Portland, Vegas/Cali trippen var snart på gång, gänget var fortfarand intakt, och vi hade hur kul som helst. Men egentligen ska man ju inte vara ledsen att det är över utan glad för att det hände. Så jag får ta och rycka upp mig lite, på fredag blir det utgång och tequila står på menyn!


Ja, jag vet inte riktigt vad jag gör på bilden...

Snow

Imorse började det snöa ordentligt här, och nu är det mesta under ett lager snö förutomvägarna då som är rätt blöta. Rätt så kallt är det också då mina tår förlorade både känsel och färg när jag hämtade julmaten tidigare. Men det ger också lite julstämning med all snö som har kommit, men får se hur länge det sitter.


Air Force Base

Planen för idag blev lite annorlunda, blev väckt av vmamman som frågade om jag kunde följa med till the Air Force Base där värdpappan bla jobbar eftersom det var ett christmas party där som dom skulle gå på. Värdpappan behövde åka tidigare så jag tog en av bilarna hem sen, där jag är nu. Air Force basen är verkligen stor också, med en massa säkerhetsgrejer då Presidenten bla använder sig av den flygbanan med Air Force One. Vi åkte förbi där på vägen till partyt, och sen när vi kom dit fanns det en del killar i sailor kläder haha :)

Åkte också och hämtade julmat som vfamiljen hade beställt, så det blev några turer pga av att det kostade mer än väntat så fick låna ut pengar osv.

Men nu vet jag inte hur mycket jag ska jobba idag, men får väl se när dom kommer tillbaka...

Äntligen!

Så efter en minor sitback så är jag tillbaka i huset igen med min lilla kyl full med julmust, kaviar, choklad och köttbullar. Dessutom hittade jag colasnören och tunnbröd så är all set en vecka framåt! Eller ja, jag hoppas lagret håller lite längre än så.

Jag hade glömt hemnyckeln och satt ute i kylan en timme eftersom värdfamiljen hade åkt på spontanmiddag, men det gjorde faktiskt inte mycket, inte när man har väskan full med godsaker för en gångs skull!


Nu blir det lite How I Met Your Mother tittande och julmust!

Snart iväg

Veckan har verkligen gått fort, men över är den ju inte utan många arbetstimmar väntar. Men ikväll bär det av till IKEA (finally!) och just nu väntar jag på att Janina ska komma förbi och hämta upp mig.

Aaah nu ska det bli julmust, marabou, köttbullar m.m!

Friday

Värdpappan kan vara lustig han, skriver checkar i "awesomeness" som jag fick idag igen. Och det är alltd välkommet.

Fick en fråga här på bloggen också om hur det var att bo i Portland, och det var ingen adress vidare där så tänkte svara här i inlägget istället.

Jag trivdes jättebra i Portland, (även om värdfamiljerna inte alltid var så trevliga, men sånt kan man ju stöta på var som helst) dom flesta är snälla och öppna och lätta att ha och göra med och det finns en hel del att göra också. Det är väldigt lätt att ta sig runt utan bil också vilket inte är så ytterst vanligt bland dom amerikanska städerna. Det är lite hippie trendigt kan jag också tillägga, vilket man ser mest i SE vilket kan vara lite lustigt. Jag skulle lätt kunna bo där ett tag till om jag hade chansen. Sen är det ju bara ca 1 timme från havet också.

Let's go to the mall!

Tittade precis på avsnittet då Robin avslöjas som fd kanadensisk tonårs idol, haha definitivt ett av de roligaste avsnitten! Legen..wait for it..DARY! Haha det var länge sen det kom med i bloggen.

Totally awesome song:)

Äntligen lite förbättring!

Nu är jag äntligen på bättringsvägen, känner verkligen det för nu vill jag bara äta och äta och kan knappt vänta tills jag kan hitta på massa saker. Men ska jobba en hel del i helgen ser det ut som, då jag har missat 3 dagars jobb redan men det var ju förväntat att jobba ikapp mig lite.

Nu är jag mitt uppe i ett How I Met Your Mother maraton som tillhör favoriterna, och har tre säsonger på datorn så kommer nog hålla mig upptagen med det resten av kvällen.

Men nu blir det en snabb dusch och sen åter till datorn!

Sweden vs. USA

Video från The Daily Show:

The Daily Show With Jon Stewart Mon - Thurs 11p / 10c
The Stockholm Syndrome Pt. 1
www.thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political Humor Health Care Crisis

The Daily Show With Jon Stewart Mon - Thurs 11p / 10c
The Stockholm Syndrome Pt. 2
www.thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political Humor Health Care Crisis

1 December

Är fortfarande sjuk och har kommit fram till att de måste vara halsfluss som är boven. Så det blev ytterligare en dag nerbäddad i sängen och jag är så fruktansvärt uttråkad!

Nu har jag också lite cravings igen, för vart man än läser så är det julmust och lussebullar som gäller. Jag vill också ha!

Nej IKEA har jag skjutit upp för länge, i helgen får ta och bli av!

Sick

Ja idag har det inte varit så kul, vaknade upp med att hela kroppen värkte och halsen var svullen men drog mig upp och jobbade i en och en halv timme innan jag var tvungen att gå tillbaka till sängen igen. Så jag har inte fått något gjort idag alls, och så fick man inte så goda nyheter hemifrån heller.

Nej imorrn får det ta och bli bättre...