Back in DC

Igår kväll vid 11 tiden så fick jag meddelande från flyget att det blivit inställt, så jag bokades om, och sen ytterligare ett samtal, och ett till, och ett till! Hur många ombokningar som helst! Men iväg kom jag, även om jag mer än gärna skulle stanna i San Francisco så har jag jobb som väntar mig om ca 6 timmar. Kom precis hem nu. I Minneapolis så var planet också försenat 2 timmar, för dom behövde byta bromsarna på planet. Så har haft lite otur.

Men nu är jag hemma, och jättepigg av någon anledning fast jag gick upp 6 i morse och sov jättedåligt. Kommer bli en lååång dag imorrn med andra ord...

Slut på semestern

Nu är semestern redan slut, det gick väldigt fort det här tycker jag. Flyget tillbaka imorrn blev inställt x2 så nu åker jag via Memphis, Tennesse till DC istället. Hoppas inte det flyget blir inställt också för nu ska jag gå och lägga mig. Kommer till DC senare än tänkt också, så får ringa vfamiljen imorrn om det. Annars har det varit en trevlig kväll och nu är jag rätt slut!

Ocean Beach, Painted ladies & Fishermans Wharf

I måndags var jag som sagt ute till Alamo Square och kollade in en massa Victorian Houses som finns i området, bla de som visas i vinjetten till "Huset Fullt". Var även förbi där under city touren och idag likaså då det var bättre väder.

Anyways, här kommer lite bilder från de senaste dagarna:







Golden Gate Bridge, Twin Peaks & Golden Gate Park

Efter Alcatraz igår var jag också på en guidad tour till diverse ställen runt om i San Francisco, Första stoppet var till Golden Gate Bridge som jag även gick till i måndags. En jäkla promenad kan jag meddela, jag började vid ¤th & Market st och vidare upp till the painted ladies, sen runt omkring förbi Marc Jacobs där jag fick med mig en plånbok, sedan via strandbiten till bron och sedan tillbaka till Fishermans Wharf. Har ingen aning om hur många miles det blev tillslut men trött blev jag.

Här kommer lite bilder, utsikten från Twin Peaks var totally awesome btw:


Bild från promenaden i måndags




Utsikt från the Golden Gate Bridge


Utsikt från Twin Peaks


Golden Gate Park

 

Alcatraz

Igår åkte jag ut till Alcatraz vilket visade sig vara ett riktigt intressant besök. Jag gick runt på ön och fick en guidad audio tour genom fängelset som stängdes på mitten av 60- talet. Det blev rätt så många bilder, en liten del av dem är uppe på facebook nu. Det var verkligen en prisvärd tour som jag kan rekommendera till alla som åker till San Francisco. Vissa av de cellarna kunde man gå in i, plus några "isolation cells" där dom kunde skärma av allt ljus så dom som var där var i totalt mörker.

Här kommer ett par bilder från Alcatraz:

   

     



San Francisco!

I lördags bar det av till flygplatsen och efter ett byte i Denver landade jag i San Francisco på kvällen. Hotellet jag bor på är helt ok, rummet är litet men det gör inget. Idag har jag i alla fall gått runt en hel del. Jag började med att gå upp Powell st till Lombard st och sedan ner mot Fishermans wharf. Jag älskar verkligen San Francisco! Det blev också en hel del bilder under dagen, ungefär 230 st. Imorrn sak jag nog förbi the Victorian houses och sen får jag se.

Här kommer några bilder från dagen:

Lombard st som har en underbar utsikt från toppen av den här krokiga biten.




Golden Gate Bridge i bakgrunden

Så det var några av bilderna från dagen, mer kommer imorrn! Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen med ett glas vin (jag är ju på semester!) haha, och titta på ett avsnitt av Bones.

Fredag

Nu är jag nästan helt färdig packad inför morgonen, ska bara ta och slänga ner det sista i väskan när jag vaknar imorrn sen är det bara att åka iväg! Planet går vid 1.40 pm från DC och via Denver vidare till SF.

Aaah jag vet inte hur många år jag har velat åka dit, och nu är det äntligen dags!

Annars idag har jag bara jobbat och sedan var det dags för aupairmöte i downtown Silver Spring. Planerade då också med några andra att gå ut sen i början av februari då jag också hunnit bli 21.

Sunday

Klockan är nu 1.33 am och jag är hur vaken som helst. Det känns som om jag aldrig kommer somna, och har nu precis tittat igenom The Proposal som var rätt ok. Imorrn är jag i alla fall ledig, så det är egentligen ingen större fara. Jobbade lite idag också men den tiden spenderades mest på soffan med bebisen som napade efter ett antal skrattattacker från hans sida.

Jag hoppas också att den här veckan går fort, det blir fyra 10 timmars dagar innan jag far iväg på en mycket efterlängtad semester som kommer bli awesome! Hoppas jag.

Saturday...

Idag är det en lugn dag, har bara lillbebisen at ta hand om och han har sovit i 1.5 h nu medans de andra är på gymmet. Så är det lördag idag också...och jag är så uttråkad i förskott eftersom jag vet att jag inte har någonting att göra resten av dagen. Det är just vid dessa tillfällen jag längtar tillbaka till Portland som mest, där hade jag i princip aldrig en sysslolös helg. Jag saknar att sluta på fredagen och fort packa ihop väskan och dra in till Portland och träffa dom andra för att sedan komma tillbaka på söndagen och kolla igenom alla bilder från helgen.



Får försöka muntra upp mig själv med att jag faktiskt drar till California snart, som jag måste börja planera lite inför...

Freeedag

Nu är det bara en vecka kvar till SF! Ska bli rikitigt skönt att komma iväg en vecka och samla energi inför de återstående månaderna som au pair.

Annars idag så var det jobb imorse och sen drog jag till mallet och tänkte bara titta lite, men råkade komma hem med ett par jeans och två tröjor från Hollister. Jag gillar att handla kläder fån det stället, och Abercrombie &Fitch, för det luktar så gott där! Sen blev det lite sushi också som jag ska hugga in på om en stund.

Jobb...

De senaste dagarna har jag verkligen varit väldigt trött, och även om jag gick och la mig tidigt igår så håller jag på att somna här framför datorn nu. Men jag har jobbat varje dag sen jag kom tllbaks från NYC och så kommer det fortsätta fram till semestern. Vpappan är nämligen i Japan så då blir det lite mer. Men min energi är verkligen superlåg just nu, vilket den dock brukar nu under januari månad.

Och på tal om Japan, så är det ett ställe jag verkligen skulle vilja åka till. Har också Australien på listan. Jag måste verkligen se till att åka dit inom ett par år, det skulle vara något!

Nej men nu ska jag ta och somna framför ett vänner avsnitt på datan...

Sunday

9- åringen kan minsann säga roliga saker ibland, idag var han glad att inte var tjej med motiveringen: " Im so glad im not a woman cause of the pain of dying when giving birth!". Ja det är nog en bra anledning. Sen säger han också att han tycker att jag ska ha sju ungar. SOM.OM.

Annars går det rätt segt här, jobbat hela veckan och mycket i helgen så nu när en ny vecka börjar med 10h fram till fredag känns det bara ännu mer segt.

Men nu är det två veckor kvar till SF, så får hålla ut lite längre, snart är det semester!

Svenska namn i USA...

...går inte alltid så bra. 9 åringen försökte precis att uttala mina syskons namn och det kom ut som: Emed och Evlalana (Emil och Evelina). Jag är inte så förvånad dock, då mitt namn har varit Eeda det senaste 1.5 året med några undantag för "Ilda" och "Iva", och sedan "Christina" som min lärare på collage i Portland kallade mig efter att ha givit några tappra försök. Hon frågade nämligen efter ett alternativt namn, och jag och Katrin brukade alltid köra med Greys Anatomy namn på varandra.

Lite lustigt är det dock, min förra värdpappa brukade alltid skriva "hi Eda" i början på sms om när jag skulle jobba. Jag rättade honom dock inte. Blev lite roligare så när han fattade att jag faktiskt inte stavade mitt namn så.

Och en av mina värdungars namn är Gunnar, vilket jag tycker är rätt roligt, så jag brukar kalla honom kort och gott för Gun. It goes both ways.

Planer

Det ska verkligen bli kul att få åka iväg en vecka till San Francisco och bara komma bort från allt en liten stund. Nu fattas bara att boka hotell innan det blir helt klart, vilket jag förhoppningsvis ska göra imorrn om jag kommer iväg till banken. Jag har hittat ett hotell som låter bra och som inte är alltför dyrt, har funderat på hostel också som skulle sänka priset rejält men känner verkligen för att ha ett eget rum. Men kanske tar två om de nätterna på hostel i alla fall.

Jag hade räknat med att ta semestern i februari så det blir verkligen att spara på varenda dollar nu fram till resan, har verkligen inte råd med massa småköp nu.

Sen ska jag ta och planera lite vad jag ska göra där, som Golden Gate bron, Alcatraz, Pier 39 osv. Ska nog också träffa en svenska au pair som var på au pair skolan samtidigt som mig, tänk att det var 1,5 år sedan allt började.

Men nu blir det några till Vänner avsnitt innan det blir dags att lägga sig...

San Francisco om 3 veckor!

Ikväll bokade jag flyg till San Francisco, så den 23:e åker jag iväg runt ett-tiden med en mellanlanding i Denver. Sen blir det en vecka där innan planet tar mig tillbaka till DC via Minneapolis.

Sweeeet!

2010

Jag hoppas verkligen att 2010 blir riktigt bra, och just nu har jag ingen aning om hur det kommer sluta eller var jag kommer befinna mig mot slutet av året. Jag håller fortfarande på att fundera över om jag ska stanna här i USA, eller åka hem till Sverige igen och börja plugga, eller England kanske...Men 2009 var i alla fall händelserikt. Det började med att vi åkte hem från Vegas till ett kallare Portland, sen bytte jag värdfamilj snart efter det. Under sommaren hade jag ingen aning om vart jag skulle, San Francisco var riktigt nära men det landade på DC tillslut.

Ja, så mycket har hänt under 2009, och mer än hälften har jag inte ens skrivit i bloggen, men allt som allt var det rätt bra ändå även om det hade sina jobbiga stunder.

Men lite less drama skulle jag önska inför detta år...

New Years Eve in New York City

Igår kväll kom jag hem från New York efter att ha åkt upp dit på torsdagen. Med fyra par tröjor, två par jeans och varma skor så gick det väldigt bra och frös ingenting under hela kvällen senare när vi var ute och sprang runt i Manhattan.

Efter en sen lunch kom vi över en flaska finsk vodka och så var vi igång! Eller ja, vi väntade tills det blev mörk först, sen gick vi runt med våra "starbucks muggar". Vid själva 12 slaget var vi mitt på Brooklyn Bridge, där det var en hel del männsikor. Jag hade hört att det skulle vara fyrverkerier men det var riktigt fjuttigt med det, knappt synbart.

Men allt som allt var det rätt kul att vara i New York City under nyår, förra året i Las Vegas var definitivt det bästa dock. Men undrar vart jag kommer befinna mig nästa år, det skulle vara kul med en ny stad att fira 12 slaget i.


Times Square under eftermiddagen.

Brooklyn Bridge.

Manhattan Bridge

NYPD helikopter som åkte runt Brooklyn Bridge och kollade.