Bilder från DC

Blev kvar lite längre än väntat i DC med Tania. Vädret var bra och vi gick okring en hel del och tog bilder, och när vi kom till Washington Monument så gav några oss biljetter till att åka up till toppen så det gjorde vi såklart. Och jag älskar min nya kamera, den har en ordentlig zoom också så jag testade att zooma in i fönstret på vita huset.

Här kommer några bilder från dagen:


Vita huset, kom rätt nära med zoomen :)


Vid Washington Monument


Utsikt från toppen av Washington Monument




Capitol sett från Pennsylvania Ave.


Capitol by night

Sunday

Vi kom aldrig så långt igår, så vi stannade bara hemma hos mig och kollade på Sex And the City. Vilket blev ett bra avslut på dagen då ingen av oss hade mycket energi över.

Idag så frågade värdpappan om jag kunde skjutsa honom till metron, så gick upp i bra tid vilket är bra då jag inte slösar bort hela dagen. Annars blir det en lugn dag, ska ta en fika med Tania om en stund och sen blir det nog Vänner maraton mot kvällen.

Saturday

Hittade äntligen en vinterjacka idag, som jag har fått som "tidig" julklapp av värdpäronen:) Men nu har det blivit så mycket shopping denna helg så nu får jag ta och skärpa mig.

Anyways ikväll blir det "mini- utgång", ska snart plocka upp Tania och så ska vi vara här hos mig innan vi drar in till DC. Men det blir relativt tidigt ikväll, ingen av oss har någon större energi för en helkväll igen.



In till Chinatown snart...

Thanksgiving imorrn!

Imorrn är det Thanksgiving och då ska vi åka iväg till värdmammans systers hus i Virginia och äta riktig thanksgiving mat, vilket definitivt kommer sitta fint! I just looove thanksgiving food :) Jag kommer ihåg hur äckligt mätt jag blev förra året, jag kunde inte riktigt behärska mig där.

Värdmamman frågade också idag hur jag tänker kring att stanna och plugga här, och sa att dom kunde hjälpa till lite med kostnaden då dom ändå skulle behöva betala au pair organisationen pengar om dom skulle behöva en ny au pair ändå. Så det låter ju sjukt frestande :)


Associerar Thanksgiving mycket med Vänner, ska nog ta och leta upp ett sådant avsnitt och se ikväll :)


Monday

Efter erbjudandet tidigare idag att stanna och bo hos familjen och plugga här har jag blivit allt mer sugen på att ta vara på möjligheten. Innan har det ju varit ett litet hinder, att hitta någonstans att bo som dessutom är ett bra ställe. Jag har väldigt länge drömt att kunna plugga utomlands, enda sedan jag var 10 eller så, så det kommer ju vara svårt att motstå.

Jag tror dock att familjen hemma i Sverige inte kommer bli så glada, pappa blev tom arg på mig först när jag sa att jag skulle åka som au pair. Han erkände sedan att det var pga att han trodde att jag skulle gilla att bo här och vilja stanna, haha. Så det var ju lite befogat...

Men jag ska ta och kolla något college och se vad som är möjligt och inte...

Saturday night out in DC

Det blev en riktigt lyckad kväll i DC igår, och kom hem rätt så sent i natt. Först var det tidig middag på Ella's Pizza med en sallad och pumpkin martini och sedan gick vi vidare till Julia och hennes kompis hotellrum för lite pre- party. Har ju inte träffat henne sen au pair skolan så det var ett bra tag sedan vi sågs! Efter att dom flesta hunnit bli lite tipsy gick vi vidare till någon bar där vi fick jättegoda caramel shots. Vid halv två tiden var det dags för mig, Janina och Tania att ta metron tillbaka igen så vi inte skulle komma hem allt för sent, och tog en taxi från metron hem.

Men det var en riktigt bra lördag, och nu väntar lite lunch i mallet innan vi ska åka till au pair mötet där det blir ice skating. Sen blir det lite jobb ikväll efter mötet också.

Peppermint mocha trio

Peppermint mocha trio är definitivt en ny favorit hos mig, var nämligen under dagen iväg till mallet med ungarna och vmamman och passade på att prova på Seattle's Best Coffee. Sen blev det även lite pumpkin pie på Cheesecake factory.

Imorrn ska jag in till DC igen, en kompis från New York komer kanske ner under helgen som jag inte har träffat sedan au pair skolan, så då blir det en sen lunch i så fall där. Sen hoppas jag på utgång senare på kvällen.

Sist men inte minst, imorrn blir det sovmorgon!



Bild från Portland

15.06

Skulle lätt behöva en venti pumkin spice nu, på något sätt känns dagen mycket längre när passet är uppdelat än 10 timmar i sträck. Jag börjar om en halvtimme igen så snart bär det av upstairs.

När jag höll på att fixa i rummet tidigare fick jag så stor lust att åka till LA igen, ska nog se till att göra det snart, eller i februari som senast :)

Thursday morning

Jag hade en mycket märklig dröm inatt, som inkluderade en one way ticket till Sverige. Men jag är glad att jag vaknade, för än vill jag inte hem och definitivt inte vid den här tiden på året.

Morgonen har varit lugn, förutom att det var en krock untanför huset och ambulans och en stor brandbil blockerade hela gatan tillsammans med poliser. Men det verkade ha gått bra i alla fall, inget såg ut att ha skadats mycket. Lillplutten lyckades också sova sig igenom hela dramat. Jag hörde kraschen också, lät som om någon tog upp en stor soptunna med glas och bråte och slängde i marken x10.

Och nu har jag fem timmars rast, så det blir pizza, cola och 70's show ett tag framöver!

Wednesday

Det har varit jättebra väder på sistone, och då önskar jag att jag bara kunde dra till New York ett par dagar istället för att jobba och inte göra mycket annat än det. Jag var i alla fall iväg till mallet en kortis för lunch med Janina och shoppade även ett par jeans på Hollister. Sen väntade jobbet ett par timmar till på kvällen.

Längtar till helgen nu, och förhoppningsvis blir det utgång på lördag. Kan säga att det var ett bra tag sen jag hade en riktig utgång så jag hoppas det blir av!



En härlig höstdag i New York, måste se till att hinna upp dit snart igen.