Creeped out

Nu har jag verkligen fått nog! Varje kväll får jag jaga centipedes som bryter sig in i mitt rum och springer runt. För att sen inte ens tala om alla spindlar och annat kryp som jag möts varje dag av. Lill piglet delar min skräck för insekter och freakar ur så fort han ser någonting, jag tror att han blev så vettskrämd när han blev biten av en geting förut att han tror att alla insekter kommer attackera honom. Jag tycker att det är väldigt obehagligt att bo i ett hus med så mycket kryp, jag har fortfarande myrinvasionen förra året färskt i minnet då jag var nära att faktiskt flytta pga dem.

Imorrn blir det iväg och köpa ett nytt insektsspray som jag kommer dränka rummet med, annars kommer jag aldrig kunna sova lugnt.



Den här lilla jäveln har jag brottats med ikväll, och snabb var den kan jag säga.

Superseg dag

Denna vecka är då bra seg! Jag känner att jag måste ta och komma ut bland folk, man börjar känna sig lite galen eftersom dom konversationer jag haft på senaste tiden mest handlat om monster och lego. Lill piglet har också verkligen fått fart på benen, och springer titt som tätt och bankar på dörren och tar sig in och fingrar på allting i mitt rum.

I helgen blir det nog en heldag i Annapolis, vi ska till beachen och sedan till the naval academy och downtown. Sen blir det förhoppningsvis New York igen om två veckor.


Länge sedan sista Starbucks besöket

Jag har till min stora glädje fått höra att min all time favourite, Pumpkin Spice, är tillbaka på Starbucks. Så jag tänkte slänga mig iväg och fixa en venti som förgyllar denna annars så trista söndagseftermiddag. Sen har jag bestämt mig för att utöka min garderob då jag drar igenom hela på ett par dagar i denna värmen.

25:e September

Igår smällde jag i mig ett x antal sushibitar med glädje, det finns nog inget bättre än california rolls! Annars gick dagen rätt fort förbi då jag fastnade i Stieg Larsson's tredje bok som snart komer att vara utläst. Funderar också fram och tillbaka över framtida studier vilket bara matar min beslutsångest om vad det kommer att bli. Så många gånger som jag har önskat att vakna upp en morgon och veta vad jag ska satsa mina kort på istället för att ha flera alternativ snurrandes i huvudet som de senaste två åren. En fråga som också maler är om jag inte ska åka till Australien ett tag som jag alltid har varit sugen på, eller stanna i USA som funnits som ett vagt alternativ.

Nej, det är en enda röra, min ansökan på studera.nu är skickad men kommer troligtvis ändras ett par gånger till innan slutdatumet och i december kan det stå klart vad jag har kommit in på. Just nu finns bla Juridik på Stockholms Universitet och Uppsala Universitet tillsammans med SSK utbildningen på Sophiahemmet och Röda Korset med i ansökan, så jag får se hur detta slutar.

I'm not a robot

Det är verkligen varmt här nu, det har varit ca 33 grader både igår och idag, så det är som att gå in i en bastu när man går ut. Men det är ändå skönt att det inte är kallt som man är van med vid den här tiden annars.

Igår var ungarna rätt galna också, dom blir jätte hypade ibland och att försöka få dom lugna tar ett tag, men efter några påhittade smurf historier somnade dom.

Annars tar jag det lugnt ock kikar på idol, och varje gång önskar jag att jag kunde sjunga för det verkar vara en kul grej att vara med på. Men nu har jag sett det senaste avsnittet så jag får gå över till Dexter igen vilket är en rätt sjuk serie om en sociopat.

Lägger upp en låt här också som jag har fastnat för, det skulle inte vara fel att ha den rösten!


Monday

Nu ligger jag i sängen och tar det lugnt med ett Dexter maraton på datorn. Jag har dragit på mig en förkylning och har ont i hela kroppen, men hoppas den går över snart.

Måste också kika in på studera.nu och se över min ansökan till våren. Jag har också pratat med värdmamman om planerna till våren, dom ser gärna att jag stannar men förstår att jag måste göra vad som känns rätt. Just nu lutar det ju åt en home coming i december, så jag måste ta och bestämma mig för vad jag ska plugga för något.

Liten uppdatering

Nu har jag varit tillbaka i staterna i ett par dagar, och har haft en del för mig. Fick en välkomstpresent i form av choklad och caramel popcorn och ungarna har varit glada. Det känns bra att vara tillbaka men har varit lite trött de senaste dagarna. Idag drog jag till Silver Spring och såg på bio, det blev "The American" som inte visade sig vara så bra som jag trodde, så det var en liten besvikelse. Efter det mötte jag upp familjen och fikade på Panera bread.

Annars händer det inte så mycket, ska dra in till DC någon dag och göra något. Ska nog leta upp en affär som säljer material så jag kan teckna lite mer, ska försöka få ihop en del.



Manhattan sett från flygplanet.

framme

...Vilken lång dag det har varit, men nu är jag framme i alla fall. Får återkomma imorrn för snart tuppar jag av.

Dåliga chanser

Jag ringde nyss och kollade chanserna att komma med på måndag, och dom lediga platserna var betydligt mindre redan idag än i igår, så jag ändrade till på tisdag då jag förhoppningsvis kommer med. Det känns verkligen surt att slösa pengar på arlanda biljetter, jag hatar verkligen när pengar bara försvinner för ingenting.

Nej det här är då första och sista gången jag åker stand by!

Försöker på nytt på måndag.

Igår var en sån där dag då verkligen allt ska gå fel. Jag hatar sådana dagar för när det väl börjat brukar det fortsätta hela dagen. När jag kom till flygplatsen i god tid så meddelas jag att jag inte kommer kunna gå på ett plan till USA utan en bokad biljett hem + bevis. Jag hade tänkt boka den när jag får sista lönen från sommarjobbet om två veckor, så jag fick springa iväg till en dator och försöka fixa något till bra pris. 400 dollar gick den biljetten på. Sen fick jag springa tillbaka, och sedan springa runt och försöka fixa en utskrift på resan som bevisar att jag faktiskt inte ska stanna mer än tillåtet.

Jag hann sedan precis till gaten där jag kroppsvisiteras och min väska rotas runt i också av personalen. Sen får jag vänta medans andra standby biljetter delas ut men inte räcker till alla, så jag får ta väskan och åka hem igen, där jag missar tåget med sekunder. Oddsen att få en plats idag var så dåliga att jag får vänta tills på måndag. Men om det inte funkar tror jag bara att jag har råd med ett försök till, arlanda biljetterna är alldeles för dyra för att kunna åka som en jojo fram och tillbaka, speciellt eftersom jag var tvungen att köpa biljetten hem redan nu. Jag ska i alla fall ringa på måndag och höra hur många som står listade som standby och se hur chanserna ser ut att få en plats- är dom för dåliga väntar jag lite till.

Jag hoppas också att lönen som kommer om två veckor inte är för dålig, jag måste nämligen spara så mycket som jag kan till tandställningen som jag ska påbörja i december. Den 7:e december kommer jag åka ifrån USA via Boston och Island, så jag hoppas på att kunna jobba när jag kommer hem och tjäna in en del också.

På väg till flygplatsen!

Nu ska jag ta och bege mig mot flygplatsen, så vid ett tiden i natt ska jag vara framme om allt går som det ska. Ska bli intressant att se vilken plats jag får på planet också, är bokad på Business class och First class på planen så det skulle vara skönt om man fick det!

On the road again

Nu har jag nästan packat väskan färdigt, och dom andra sakerna är fixade och klara. Så det ska blir spännande och se om jag kommer med på planet imorrn på mitt buddy- pass. Annars får jag försöka på lördag, men det skulle inte blir roligt att åka fram och tillbaka till Arlanda, plus att det skulle kosta massa pengar.

Men det blir en lång resa så jag hoppas jag kan fördriva tiden med att sova på planet till New York, för sen blir det taxi till den andra flygplatsen, ett ytterligare flyg ner till DC och sedan metro till Wheaton.


Hemma från landet

I helgen var jag uppe på landet och hälsade på, och i vanlig ordning börjar man klättra på väggarna ganska snabbt, men man sover i alla fall väldigt bra och djupt. Men det är bra att komma bort lite ibland, även om man alltid åker hem några kilo tyngre och dom gamla jeansen jag försökte få på mig gick knappt på. Sen skickas man hem med massa godis vilket inte underlättar saken så värst mycket. Jag har verkligen ätit hemskt mycket onyttigheter sen jag kom tillbaka till Sverige och gått upp en del, så det blev omvänt för min del då man som au pair brukar gå upp i USA men jag väntade tills jag kom hem istället.

Idag var jag också på bio och såg Inception som var en riktigt bra film, och så har jag fixat arlanda biljetten också. Nu är det verkligen inte så långt kvar tills jag åker, så det blir att packa väskan imorrn och sedan sticka iväg!

San Francisco

Här kommer lite bilder från San Francisco, håller nämligen just nu att titta igenom mina fotoalbum och hittade några bilder som jag gillar. Det är verkligen en underbar stad jag önskar att jag kan åka tillbaka till snart!






Förtidsröstat

Jag såg att man kunde förtidsrösta så jag tog och gjorde det idag när jag var ute och handlade. Det är bra att få det gjort, för om 9 dagar är det dags för mig att åka tillbaka till USA igen. Imorrn bär det också av norrut mot Sundsvall för att hälsa på innan jag far. Så det blir en helg utan internet vilket alltid blir lite jobbigt och det börjar klia i fingrarna bara man tänker på det.

Ikväll ska jag nog dra till puben på Stockholms Universitet och packa väskan inför imorrn..