Rainy day

Det var verkligen inte helt problemfritt att ta sig hem från jobbet idag med bilen, jag slutade då regnet öste ner som mest och väl på motorvägen var sikten väldigt dålig. Jag såg inte ett dugg vid ett tillfälle då jag blev omkörd och allt vatten skvätte upp och dränkte bilrutorna. Jag tänkte att det bara är en tidsfråga innan det inträffar olyckor då det var en hel del bilar trafikerade vägarna.


Anyways, nu har jag precis tryckt i mig en massa kebab i vanlig ordning. Jag har oftast inte någon större aptit på jobbet så jag brukar vräka i mig saker innan och efter. Men imorrn blir det att dra sig upp tidigt igen, jobbar 7-16 och sedan är det helg!

Biljetter bokade

Nu är biljetten till Tyskland bokad, så på onsdag nästa vecka bär det av till Frankfurt och Saarbrucken. En liten semester kommer sitt bra, och jag har saknat att flyga lite haha. Det blev ändå så mycket av det innan jag kom hem.

Idag var jag också i stan med Carro och åt sushi och shoppade lite grann. Lite måste man unna sig!

Nu ska jag bara ta det lugnt, för imorrn blir det jobb igen fram till fredag.

Friday

Nu väntar en fullspäckad arbetshelg innan jag får ledigt på måndag och tisdag. Jobbar 7-21 och 7-20 så kan tänka mig att det blir en rejäl sovmorgon på måndag. Men det ska nog gå, bara man inte glömmer av att äta vilket jag gör ibland när jag jobbar, plus att man ibland inte hinner och så helt plötsligt känner man hur matt och skakig man är. Ska ta med en cola tror jag så jag får lite socker på rasten.

Fick lönespecifikationen idag också, så jag ska ta och planera min budget för den kommande tiden och räkna alla utgifter som tillkommer. Men nu blir det sängen, måste få en ordentlig sömn för att orka imorrn.

Germany & France

Nu när allt börjar klarna ska jag ta och boka biljetter när lönen kommer på måndag, så jag ska ta och hälsa på tyskarna och sedan drar vi tillsammans iväg till Frankrike någon dag och shoppar och badar lite.

Men äntligen vet jag lite mer om vad som händer, visst gillar jag också när saker händer lite spontant, men att gå länge utan att veta någonting är inte roligt. Men nu känns det mycket lättare.

Juli 21

Det blev sent igår så jag passade på att ta en nap idag. Det är skönt att vara ledig idag men i väntan på lönen finns inte så mycket att göra. Skypade med värdfamiljen idag och Gunnar (tre-åringen) höll på att avbryta hela tiden med "It's my turn, it's my turn to talk to Idaaaa!", så jag pratade lite med honom om hans nya solglasögon ett tag också.


Lånar lite bilder från Nahal, här i tanto för några veckor sedan. Jag har blivit väldigt dålig på att ta med mig kameran, men det ska det bli ändring på.


In action vid pingis- bordet på Strand för ett par veckor sedan.

Nästan klart

Det ser nu ut som att det blir en liten tripp till USA i augusti, och jag har också fått en titt på huset de funderar på som ser riktigt fint ut och ligger nära till beachen. Jag ska skypa med dem någon gång i veckan också, och se hur det går med det fria buddy-passet så jag kommer dit och vilket datum vi ska sikta på.

Florida

Japp, då var helgen över igen och skulle just nu egentligen vara på jobbet men är hemma och mår inte alls så bra, så jag sitter och slurpar ner piggelin efter piggelin. Tänkte också just på hur det egentligen låter när man äter en piggelin, det låter ju förjävligt. I alla fall när jag gör det, tur att jag är ensam hemma.

Jag ska i alla fall försöka ta mig till jobbet imorrn, med lite sömn hoppas jag att det funkar.

Jag har också fått lite updates from the states. Dom har bestämt sig att flytta till Florida och har satt upp huset på marknaden. Så fort huset säljer vilket kan vara lite svårt att förutse när det händer, så blir det Florida som gäller.

Nej nu blir det mer piggelin tror jag, har halva kartongen kvar.

100 weeks

Idag är det 100 veckor sedan jag åkte iväg till USA som au pair, såg det nu precis när jag tittade på räknaren på bloggen. Det går verkligen så sjukt fort, och ändå har man hunnit med en massa under tiden så det känns som om det var en evighet sedan man satt på planet till New York för första gången.

Jag hoppas jag åker tillbaka snart på ett eller annat sätt, det finns fortfarande en del städer jag måste åka till som tex San Diego. Sen skulle jag gärna återse många av de städer jag redan varit till.


Where it all began. New York & Portland


Första roadtrippen till Seattle, och sedan Hollywood


Beverly Hills & Santa Monica


Las Vegas & Washington DC


San Francisco & Miami


Chicago & Boston

Sushi

Blev helt plötsligt sugen på sushi, och om jag inte levde på dom sista kronorna innan lönen hade jag nog dragit mig in till Östermalm imorrn och käkat en prisvärd sushibuffé. Men jag får väl ta och göra eget så gått det går, det är rätt kul att göra själv också. Det svåraste är nog att få det att se snyggt ut.

Så här blev resultatet förra gången i alla fall, med lax och avokado:


 

Thursday

Ja det här med att gå och lägga mig får vänta, blev pigg helt plötsligt och sitter nu med ett glas cola. Blev så extremt shoppingsugen också helt out of the blue. Det var ett tag sedan jag kunde köpa något, den senaste tiden har allt gått till busskort och småsaker man måste ha. Det ska bli intressant och se hur mycket som kommer i lönen, och även om jag måste spara en del så får jag nog ta mig och unna mig lite efter sommarens slit. Jag blir ju till och med dragen i öronen på jobbet.

Kan inte vänta tills när jag vet hur det blir till hösten så jag kan planera pengar/resor...

Strand

Så var det redan torsdag, veckan gick snabbt i alla fall. Kom nyss hem från jobbet och har bara hunit med att duscha och trycka i mig två cheeseburgare.

Igår var jag ledig och hann med att vara lite produktiv, städade ordentligt här hemma och på kvällen åkte jag och Nahla till Strand där bla Miike Snow och Maskinen spelade sina grejer, Adam Tensta var också där, men vore det inte för att Nahla pekade ut honom när han gick förbi skulle jag nog inte känna igen honom. Lite pingis blev det också igen, och fick tom ett nickname- "pingistjejen" haha. När jag skulle lämna stället hörde jag "där går pingistjejen!". Jahapp.

Men imorrn jobbar jag bara till 1, så jag hoppas att det blir något att göra, för nästa vecka blir det mest jobb med pass som 7-21 och 7-20.

Men nu får jag ta och lägga mig, måste orka upp imorrn...

Monday

Nu har helgen redan gått förbi, och imorgon ska det jobbas igen. Fick också ett bildregn från värdfamiljen igår på ungarna, och bara fast jag har varit borta i en och en halv månad så där har dom blibit sååå mycket större. Särskilt lillen som nu också kan gå själv.

Dom kämpar också på att få dom sista papprena in, men i min egna realistiska uträkning så tror jag att tåget har gått. Även om de nu skulle accepteras skulle det också ta tid att ta fram visumpappret som också måste skickas hit tillsammans med några andra papper, plus tiden att få visum och få det skickat till mig. I ju med att jag skulle behöva åka tillbaka om redan ca 3 1/2 vecka så ser den planen rätt körd ut. Men dom skrev också om det inte funkade till hösten ville dom gärna att jag kom till våren om jag fortfarande var intresserad.

Men i veckan hoppas jag att allt blivit uppklarat, att ha det här "blir det, eller blir det inte" hängande över mig hela sommaren vill jag inte ha.



Piglets

Äntligen helg!

Nu är det äntligen helg igen och jag har redan hunnit vara hemma i nästan en timme. Det är hur bra som helst att få sluta tidigt på en fredag och sedan börjar jag 13 på tisdag.

Men sen får jag se vad som händer i helgen, jag har för tillfället ca 200 kr max att leva på fram tills lönen. Men något får man väl hitta på.

Music

Fastnar då och då i någon låt, och denna är tagen från ett av de senaste avsnitten av Grey's Anatomy där jag ofta hämtar min musik ifrån. Ska ta och leta fram lite mera och göra en riktig playlist för denna sommar. Vissa låtar  drar verkligen fram en massa minnen också, när jag hör Amy Mcdonald tänker jag alltid på sena sommarkvällar i Portland, och andra på första tiden i DC osv.

Vissa låtar associerar jag bara med dåliga minnen dock, och även fast låten i sig inte är dålig så lyssnar jag aldrig frivilligt på den igen haha.

What's the plan? I don't know...

Nu är jag hemma från jobbet igen, det blev en lugn kväll och imorgon vätar ett morgonpass innan jag blir ledig hela helgen. Inte så illa.

I ju med att mina planer för hösten inte är säkra alls och i dagsläget har jag ingen aning om hur det kommer att se ut så tänkte jag att en plan b kan vara bra. Jag senanmälde mig därför till en tekniskt basår på KTH. Jag är ju inte helt säker på vad jag vill göra i framtiden men med ett sådant basår öppnas dörrarna ytterligare så söka kan jag ju alltid.

Det är sjukt frustrerande för mig att inte veta något alls om hösten, senast jag hörde något från familjen skulle värdpappan skicka efter papper från banken som skolan måste ha där. Det närmar sig ju också mitten av juli och om det blir USA ska jag egentligen vara där om en månad.

Men jag saknar USA kan jag säga och kommer verkligen att åka dit igen hur det än blir med collegeplanerna.

Tuesday

Jag har börjat med den dåliga vanan att somna i soffan/sängen väl hemkommen från jobbet då jag omöjligt kan hålla mig vaken länge efter att jag satt mig ner någonstans. Detta resulterar mest i att jag vaknar upp ca 2 timmar senare och känner mig oerhört trött och dåsig plus att jag inte kan somna senare på kvällen. Inte så bra om man ska upp kl 5.

Men imorrn är jag ledig, och ikväll är det den första semifinalen. Så nu blir det till att parkera sig i soffan igen.

Fotboll

Fotboll måste nog vara en av mina stora passioner i livet, för ett av det bästa jag vet är en sen sommarkväll kunna se en VM match med en kall öl. Till min stora glädje är jag också ledig under alla resterande matcher i VM, så det kommer bli en bra vecka!

Jag tror Tyskland kan ta hem det här, deras unga lag har imponerat mest hittils måste jag säga, så det ska bli kul och se hur det blir.

Ny arbetsvecka pågång

Nu väntar en ny arbetsvecka, jobbar dock bara 4 dagar och 3 av dessa endast 6- timmarspass. Den här helgen stack förbi väldigt fort och igår var jag i stan under kvällen och såg slutet av Paraguay Spanien matchen på Friday's och sedan åkte vi till Strand där jag första gången på länge spelade pingis. Hade nästan glömt hur roligt det är att spela pingis, det var i högstadiet jag gjorde det sist.

Nej nu får kvällen avslutas med en pizza och Grey's anatomy. Jag tänker också på att ta mer bilder och komma igång med bloggen lite mer än bara småinlägg ibland.

Tourist guide

Igår var det riktigt svårt att gå upp, var tvungen att gå upp i tid för att hinna till Hammarby sjöstad och möta upp amerikanerna. Det var min gamla bildlärare från Portland med hennes man och son. Vi åkte in till stan och var där hela dagen, det blev bla Gamla Stan, slottet och Vasa i värmen. Innan dom kom till Sverige hade dom varit i bla Ryssland och hade med sig en flaska vodka därifrån, och eftersom dom flög vidare idag insisterade dom på att jag skulle ta hand om den ha.

Fick dock en pulserande huvudvärk efter att ha varit i solen hela dagen, men en kalldusch senare var jag igång igen och drog in till stan ett tag.

Nu blir det dock fotboll ett par timmar, man får ju inte missa Tyskland Argentina matchen.

Första arbetsveckan över

Jag har varit rätt trött hela veckan med dessa tidiga mornar, och jag har alltid haft det svårt att somna i god tid. Imorrn blir det inte mycket till sovmorgon även fast jag är ledig. Ska börja med att åka över till Hammarby sjöstad där amerikanerna bor under sin Stockholmsvistelse.

Så ikväll ska jag ta och titta på kartan lite så jag inte tappar bort mig, jag tvivlar redan på hur jag kommer att vara som turistguide haha.

Nej nu blir det att ta det lugnt resten av kvällen, sova får jag göra på söndag.